Водещата компания за диверсифицирани професионални услуги и управление на инвестиции Colliers (NASDAQ и TSX: CIGI) обяви, че Кевин Търпин е повишен в регионален директор Капиталови пазари в ЦИЕ.

Той е досегашен регионален директор на отдел Проучвания за региона и притежава богат опит в областта на капиталовите пазари, натрупан в продължение на 17 години. В новата си роля Кевин ще се фокусира върху по-нататъшното развитие на направлението капиталови пазари на Colliers в Централна и Източна Европа. Colliers предоставя широк спектър от инвестиционни услуги, включващи консултации както от страна на купувача, така и от страна на продавача, търговска и техническа комплексна проверка на портфолио от стратегически инвестиционни услуги.

Кевин Търпин ще работи в сътрудничество с Дорота Височинска-Куздра, ръководител на отдел Корпоративни финанси и жилищни услуги за ЦИЕ, чийто екип подпомага клиенти в областта на жилищния сектор, транзакциите и операциите, както и в областта на дълговите и капиталовите консултации.

"Назначението на Кевин бележи важна и вълнуваща нова стъпка за Colliers в Централна и Източна Европа и в европейски мащаб. Сигурен съм, че благодарение на добрите му вазимоотношения с клиенти и познаването на пазара, той ще помогне на текущите ни клиенти инвеститори да се развиват и да вземат правилните стратегически решения, като същевременно привлича нови възможности. Заедно ще предоставим по-разширена и уникална регионална платформа за инвеститорите в по-широк спектър от сектора на недвижимите имоти", заяви Люк Доусън, управляващ директор, Трансгранични капиталови пазари на Colliers в Европа, Близкия изток и Африка.

"Вълнувам се да приветствам Кевин в тази нова роля. Опитът му в стратегическите анализи, класовете активи и географските райони е несравним в региона и ни позволява да предоставим на клиентите уникална и широкообхватна услуга ", коментира Моника Райска-Волинска, изпълнителен директор на Colliers в ЦИЕ.

Кевин е добре познат говорител и участник в дискусии на големи международни събития в областта на недвижимите имоти, където споделя своите познания за капиталовите пазари и проучванията, както и бизнес перспективите за пазарните тенденции.

"Много се радвам, че поемам тази роля в този момент от кариерата си. Colliers вече разполага с първокласни инвестиционни екипи в Централна и Източна Европа и заедно ще продължим да развиваме нашите възможности и да постигаме възможно най-добрите резултати за нашите клиенти в този регион. След почти 17 години, прекарани в консултиране на вътрешни и външни клиенти относно пазарите на недвижими имоти в ЦИЕ, с особено нетърпение очаквам да приложа този опит на новата си позиция", заяви Кевин Търпин, регионален директор на отдел Капиталови пазари в ЦИЕ.

Регионът на Colliers в ЦИЕ вече включва България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.