След като "Банка ДСК" стана едноличен собственик на "Societe Generale Експресбанк" и тя бе преименувана на "Експресбанк", логично бе да дойде ред и на промените в мениджмънта на двете кредитни институции. Част от изпълнителните директори на "Банка ДСК" отиват в "Експресбанк", а част от мениджмънта на "Експресбанк" се прехвърля в "Банка ДСК".

В следствие на настъпилите размествания Управителния съвет на "Банка ДСК" има следния състав: негов председател и главен изпълнителен директор остава Виолина Маринова, Диана Митева запазва позицията изпълнителен директор, който отговаря за "Банкиране на дребно". На позицията изпълнителен директор остава и Юрий Генов, който отговаря за информационните системи и операциите на "Банка ДСК". В управителния съвет остава и Боян Стефов, който ръководи направление "Корпоративно Банкиране".

От "Експресбанк" в мениджмънта на "Банка ДСК" идват Арно Льоклер, който ще отговаря за управлението на риска, Славейко Славейков, който ще се занимава с направление "Финансиране и планиране" и Михаил Комитски, който ще ръководи сектора "Лизинг и стоково кредитиране".

В мениджмънта на "Експресбанк" от "Банка ДСК" отиват Доротея Николова, която ще е главен изпълнителен директор и Дамян Медаров, който ще се занимава с "Банкиране на дребно". Освен тях в борда на директорите на "Експресбанк" участват Славейко Славейков, като главен финансов директор, Ерик Хаушид, който отговаря за кредитния риск, шефът на корпоративното банкиране Мартина Мачева и Уили-Пиер Абал, занимаващ се с информационните технологии. Корпоративен секретар на банката остава Даниела Христова.

Главен изпълнителен директор

Виолина Маринова

Снимка 343704

Източник: Банка ДСК

Г-жа Виолина Маринова е Главен изпълнителен директор на Банка ДСК през последните 14 години. С 47-годишен професионален опит в Банка ДСК, тя олицетворява японския модел на кариерно развитие, започвайки от най-ниското стъпало, като служител "Банково обслужване", и достигайки през всички позиции до поста Главен изпълнителен директор. През 2005 г. Виолина Маринова е удостоена с престижната унгарска награда "Андраш Фай" за изключително високите резултати, постигнати от Банка ДСК при реализиране на трансформационната програма на Банка ОТП след приватизацията през 2003 г. Тя е Председател на Управителния съвет на фондация "Атанас Буров" и Заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Носител на множество престижни международни и национални отличия. През 2013 г. Виолина Маринова бе определена за "Мениджър на годината" в едноименния конкурс на списание "Мениджър". Банков лидер и визионер, с изключителен принос за изграждането и запазването на доверието в българските финансови институции, през септември 2013 г. Виолина Маринова стана и единственият банкер в България, удостоен с най-високото национално отличие - орден "Стара планина", първа степен. През 2014 г. г-жа Маринова получава наградата "Златен кръст за заслуги към Унгария" за подкрепата на двустранния културен обмен и в знак на признание за приноса й в популяризирането на унгарската култура в България. Под нейно ръководство Банка ДСК се превърна в модерна банка, безспорен лидер в банкирането на дребно, лидер по доверие и най-предпочитан от студентите работодател сред банките в България.

Ръководител на направление "Банкиране на дребно"

Диана Митева

Г-жа Митева е Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК повече от 15 години, като от 2007 г. е Ръководител на направление "Банкиране на дребно". Има богат опит в банковия сектор, който е придобила като част от ръководните екипи на клона на ING Bank в София - директор "Финансов контрол", и в Демирбанк като член на УС и директор "Финансов контрол", а също така в областта на маркетинга и бизнес развитието. Носител на престижната унгарска награда "Андраш Фай". През 2009 г. и 2017 г. г-жа Митева е удостоена с отличието "Банкер на годината" в конкурса на в. "Банкер". През 2013 г. става носител и на авторитетната награда "Атанас Буров" за банково управление.

През април 2017 г. Диана Митева става кавалер на Националния орден за заслуги на Франция. През последните две години под ръководството на Диана Митева се извършва най-мащабният проект за дигитална трансформация в Банка ДСК - "Retail bank of the future".

Ръководител на направление "Управление на риска"

Арно Льоклер

Арно Льоклер заема позицията Главен изпълнителен директор на Societe Generale Eкспресбанк от 2014 г. досега, като преди това е придобил богат банков опит в дъщерните дружества от Групата на Societe Generale във Франция, Германия, Русия и България. По време на мандата му в Societe Generale Eкспресбанк банката демонстрира отлични финансови резултати и ръст в ритейл и корпоративните сегменти. Г-н Льоклер е спонсор и ментор на различни инициативи и проекти.

Ръководител на направление "Финанси и планиране"

Славейко Славейков

Главен финансов директор на Банка ДСК и Експресбанк. До момента под негово ръководство в Societe Generale Eкспресбанк е извършено преструктуриране на дейността, интегриране на бизнес процеси, ревизиране и автоматизиране на други с цел спестяване на време в полза на дейности с добавена стойност. Освен стандартните отговорности, присъщи на Главен финансов директор, г-н Славейков е отговарял и за управление на данни, недвижими имоти, сигурност и логистика. През 2017 г. започва да се занимава и с иновации и гъвкави методологии.

Ръководител на направление "Корпоративно банкиране"

Боян Стефов

Боян Стефов заема длъжността ръководител на направление "Корпоративно банкиране" в Банка ДСК от май 2014 г. Става част от Управителния съвет на банката през 2017 г. Под негово ръководство през 2018 г. Банка ДСК постига отлични резултати - позиционира се като втората най-динамично развиващата се банка в сегмента на корпоративното банкиране.

Ръководител на направление "ИТ и операции"

Юрий Генов

Юрий Генов е Изпълнителен директор и ръководител на направление "ИТ и операции" на Банка ДСК от юли 2014 г. Той е Председател на Комитета по информационни технологии в Асоциацията на банките в България от 2011 г. и Председател на Клуба на ИТ мениджърите CIO България от 2015 г. Под негово ръководство са реализирани ключови трансформации в ИТ процесите на банката.

Ръководител на направление "Лизинг и стоково кредитиране"

Михаил Комитски

Михаил Комитски има 15-годишен банков опит, от който 6 г. в сферата на корпоративното банкиране и 9 г. в областта на специализираните финансови услуги - факторинг и лизинг, като трансформира бизнеса и организацията, извеждайки ги на челно място на българския пазар. От 2018 г. той отговаря за Клонова мрежа и банкиране на дребно в Експресбанк. Г-н Комитски е стратег с фокус върху бизнес развитието, ефективността и иновациите, който също така споделя своя опит като лектор към ESFAM.

Новият Управителен съвет на Експресбанк се състои от:

Главен изпълнителен директор

Доротея Николова

Доротея Николова е доскорошният Главен финансов директор на Банка ДСК и член на Управителния съвет на институцията. Тя се присъединява към банката през 2003 г. като ръководител "Финансов контрол", а през 2007 г. става член на УС. Предишният й опит включва позицията Главен финансов директор и член на Управителния съвет на Citibank N.A. София и Помощник-мениджър към направление "Банкови дейности и капиталови пазари" в PWC в София, а после и в Лондон. Доротея Николова е дипломиран експерт-счетоводител към Асоциация на дипломираните експерт-счетоводители. Носител на престижната унгарска награда "Андраш Фай". През 2015 г. г-жа Николова е удостоена с отличието "Банкер на годината" в конкурса на в. "Банкер", а през 2016 г. получава и признанието "Банкер на годината" на фондация "Атанас Буров". Двукратен носител на

наградата "Главен финансов директор на годината" в организирания от сп. Forbes и EY България конкурс.

Главен финансов директор

Славейко Славейков

Главен финансов директор на Банка ДСК и Експресбанк. До момента под негово ръководство в Societe Generale Eкспресбанк е извършено преструктуриране на дейността, интегриране на бизнес процеси, ревизиране и автоматизиране на други с цел спестяване на време в полза на дейности с добавена стойност. Освен стандартните отговорности, присъщи на Главен финансов директор, г-н Славейков е отговарял и за управление на данни, недвижими имоти, сигурност и логистика. През 2017 г. започва да се занимава и с иновации и гъвкави методологии.

Ръководител на направление "Кредитен риск"

Ерик Хаушилд

Г-н Хаушилд се присъединява към Societe Generale Eкспресбанк през 2017 г. след богата международна кариера в рамките на Група Societe Generale. Работата го отвежда в седем различни европейски държави, както и в Северна Африка, където заема длъжностите Главен оперативен директор и Главен изпълнителен директор в специализирани финансови дружества, както и отговаря за кредитния риск на някои от най-важните банки от групата.

Ръководител на направление "Банкиране на дребно"

Дамян Медаров

Дамян Медаров има 22-годишен опит в различни банкови области и различни сфери на дейност - банкиране на дребно, развитие на електронни канали, маркетинг и продажби, управление на централен бек офис, счетоводство, управление на кредитен риск, администриране на кредити. Носител на престижна награда от Програмата за таланти на Банка ОТП. Преди да се присъедини към УС на Експресбанк Дамян Медарров заема позицията началник на управление "Електронни продажби и развитие" в Банка ДСК, където постъпва през 2005 г. През последните две години отговаря за разработване и внедряване на продажбени стратегии в банкирането на дребно чрез увеличаване на точките за отдалечено предлагане на банкови продукти и услуги.

Ръководител на направление "Корпоративно банкиране"

Мартина Мачева

Мартина Мачева има богат опит в корпоративното банкиране. Присъединява се към Societe Generale Eкспресбанк в екипа на направление "Корпоративно и инвестиционно банкиране" през 2006 г. През годините е заемала различни мениджърски позиции в банката. От 2015 г. е ръководител на направление "Корпоративно банкиране".

Ръководител на направление "ИТ и операции"

Уили-Пиер Абал

Уили-Пиер Абал работи в банковата сфера през последните 17 години. Принадлежността му към Група Societe Generale и заемането на различни мениджърски позиции в сферата на маркетинг и комуникации, развитие на продукти, ИТ и иновации са спомогнали да придобие богат набор от умения. От 2013 г. досега заема позицията Главен оперативен директор.

Корпоративен секретар

Даниела Христова

Преди да стане част от Експресбанк преди 16 години, Даниела Христова има дългогодишна практика като адвокат. Присъединява се към банката като Началник отдел "Правен", а след няколко години заема позицията "Корпоративен секретар". Съдействала е за изграждането на няколко функции и създаването на екипи, които са в състава на секретариата: правната функция, управление на оперативен риск, управление на качеството на клиентските данни, защита на лични данни, нормативно съответствие, корпоративно управление, план за непрекъсваемост, противодействие на измами.