Собственикът на медийната група на bTV - CME Bulgaria, има нов главен изпълнителен директор. Компанията PPF Group, зад която стои чешкият бизнесмен Петр Келнер, окончателно придоби цялата Central European Media Enterprises (CME) и сега от групата посочват, че начело на българското подразделение застава Лобош Йетмар.

Той има повече от 20 години опит в радио и телевизия. Йетмар ще работи пряко с главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала, като първият ще бъде местният представител на CME, става ясно от официално съобщение на компанията.

Лобош Йетмар

Източник: CME

Лобош Йетмар

"bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители", коментира Лобош Йетмар

От друга страна бившият главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел, поема ръководството на групата на четири други пазара извън българския.

В официално съобщение на PPF Group се посочва, че придобиването на CME е приключило, с което дружеството придобива медии в няколко държави в Централна и Източна Европа. Освен в България това са още такива в Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Дидие Щосел ще бъде главен изпълнителен директор за тези четири държави.

Келнер приключва сделката за bTV след седмица

Келнер приключва сделката за bTV след седмица

Инвестиционната му компания получи одобрение и от Европейската комисия, с което всички прегради отпаднаха