Вторият най-голям телеком в северната ни съседка Telekom Romania, който си търси нов собственик, ще освободи 692 служители от общо 5831 души в екипа ѝ през следващите години като част от план за преструктуриране на бизнеса ѝ, съобщава сайта SeeNews.

438 души ще бъдат съкратени от дъщерното дружество Telekom Romania Communications, а 254 души - от Telekom Romania Mobile Communications, става ясно от официалното съобщение на компанията.

По-рано този месец се появи информация, че собственикът на Deutsche Telekom може да продаде двете дъщерни дружества в Румъния отделно, за да ускори процеса по постигане на сделка.

Telekom Romania си търси купувач. И Спас Русев може да е един от кандидатите

Телеком №2 в Румъния се продава. И Спас Русев може да е един от кандидатите

Компанията се надява да получи €1 милиард за активите си, но няма да успее да договори повече от €400 милиона

През май месец стана ясно, че Deutsche Telekom се готви да напусне страната и да разпродаде всичките си активи на пазара там. Според информацията досега сред евентуалните кандидати за оператора, изчисляван на 1 милиард евро, отново е Спас Русев.

Преди време той стана купувач на друго дъщерно дружество на германската група на Балканите - Telekom Albania.

Румънската държава държи почти 46% от телекома или по-конкретно първата от двете дивизии, така че преговорите за подобна сделка ще трябва да се водят директно с правителството на страната.