Германският технологичен лидер Siemens AG вече има нов главен изпълнителен директор. Компанията завърши процеса по промяна на топ мениджмънта, като начело на групата застава Роланд Буш, който ще наследи Джо Кезер.

Роланд Буш поема едновременно позициите на президент и главен изпълнителен директор. Джо Кезер ще се кандидатира за преизбиране в Надзорния съвет на Siemens Energy AG на годишното си събрание на акционерите на 10 февруари 2021 година и за повторно избиране за председател на Надзорния съвет на учредителното заседание на борда веднага след това.

"Плавният преход от Джо Кезер към Роланд Буш като нов президент и главен изпълнителен директор е резултат от далновидно планиране, съчетано с тясно, основано на доверие сътрудничество от страна на всички участващи", посочва председателят на Надзорния съвет Джим Хагеман Снабе. "Това ни позволи успешно да положим основата за незабавно продължаване - и дори ускоряване - на трансформацията на Siemens", допълва той.

Проманата в ръководството беше одобрена са събрание на акционерите, на което беше одобрено и разпределението на дивидент от 3,50 евро на акция за фискалната 2020 година.

Siemens AG е глобален технологичен лидер, създаден преди 170 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на интелигентната инфраструктура за сгради и разпределени енергийни системи, автоматизацията и цифровизацията на процесите и производствата.