Американският производител на коли Tesla, модният бранд Gaр и марката за луксозно бельо Victoria`s Secret са само част от компаниите, които обявиха намерението си да затварят магазини.

4810 са затворилите магазини от началото на 2019 г. според консултантската бизнес компания Coresight Research. За изминалата година те са били 5524, а най-много закрити обекти е имало през 2017 година - 8139, пише CNBC.

Защо Amazon заменя "изскачащите" магазини с продажба на книги

Защо Amazon заменя "изскачащите" магазини с продажба на книги

Оказва се, че това е ниша, в която Amazon може да са превърне в лидер

Освен обектите, които известните марки ще закрият, Amazon заяви, че ще затвори всичките си 87 "изскачащи магазини". Онлайн търговецът предприе тази крачка, за да отвори повече книжарници.

Tesla разкри намерението си да затвори част от физическите си магазини, като прехвърли всичките продажби онлайн. Това решение на компанията обаче отстъпи пред плана да се увеличат цените на колите и да се закрият по-малко магазини.

Tesla повишава цените с 3% вместо да закрие плануваните магазини

Tesla повишава цените с 3% вместо да закрие плануваните магазини

Купувачите имат седмица преди увеличенията да влязат в сила

Планът на марката Victoria`s Secret е да затвори 53 магазина тази година, тъй като все по-трудно успява да налага продуктите си сред клиентите. Средно компанията затваря по 15 магазина на година.

Модната марка Gap ще затвори 230 от своите магазини през следващите две години, като 50 от закриванията на обектите трябва да станат още тази финансова година. Продажбите на бранда не вървят според очакваното, което налага промените.

Gap Inc. е принудена да закриe стотици магазини

Един от гигантите в модната индустрия в САЩ, познат и в Европа, затваря 770 магазина

Планът им включва и обекти на ключови локации