Uber Technologies може да излезе на борсата в рамките на следващите между 18 и 36 месеца, каза пред служителите новоизбраният главен изпълнителен директор Дара Косровшахи, цитиран от Reuters. Той се срещна с работещите в компанията в централата в Сан Франциско в сряда.

Дара Косровшахи, който оглавяваше насочената към резервиране на пътешествия компания Expedia в предходните 12 години, обеща да промени коренно работната култура в Uber, която в последните месеци бе източник на големи скандали и в крайна сметка коства поста на предишния директор - Травис Каланик. Той обеща да разшири и пазарния дял на компанията за споделено пътуване.

"Компанията трябва да се промени", е казал Косровшахи. "Това, което ни доведе дотук, няма да ни изведе на следващото ниво", допълва той. Новият директор ще постави акцент върху привличането на нови кадри, които да му помогнат да управлява компанията. Към момента Uber все още няма финансов директор, нито технически директор.

Косровшахи ще трябва да се справи и с фактически неработещ борд, разделен от делото, заведено от инвеститора Benchmark Capital срещу Каланик.

Uber избра своя нов изпълнителен директор

Uber избра своя нов изпълнителен директор

Пред 48-годишния иранец стоят множество предизвикателства