Технологичната платформа за споделени превози Uber затваря офиса си в България, като от компанията са обявили, че се отказват от местния си екип, който работеше с шофьорите й у нас.

Според съобщение до българските партньори на американския старт-ъп, цитирано от Investor, шофьорите на Uber в страната вече няма да могат да посещават местните офиси. Освен това служебният имейл адрес parterssofia@uber.com вече не е активен.

В официалното съобщение на корпорацията се допълва още, че тя ще продължи да си сътрудничи с партньори от IT сектора в България с цел да поставят "новите дигитални услуги като Uber в действащото законодателство". От компанията посочват още, че се надяват техните услуги да бъдат рестартирани в София колкото се може по-бързо.

В колко европейски столици UBER е забранен? Една – София

В колко европейски столици UBER е забранен? Една – София

Експеримент показа, че отново сме уникални

През октомври 2015 година Uber прекрати дейността си в България. Това се случи след като по-рано Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) излезе с решение, че услугата за споделени превози трябва да "преустанови некоректните практики". То беше потвърдено от Върховният административен съд (ВАС).

Въпреки това през юни месец тази година компанията потвърди намеренията си да инвестира в България, като изгради свой логистичен център. Там ще бъде управлявана дейността по обслужване на колите на Uber. За него не се посочва нищо в съобщението на компанията.

ЕК отваря вратата за завръщането на Uber в България

ЕК отваря вратата за завръщането на Uber в България

Брюксел иска да облекчи ограниченията срещу споделената икономика