В началото на месеца гигантът в производството на хранителни продукти Nestle обедини сладоледения си бизнес с друг голям световен играч в производството на замразени храни - британската R&R. Новата компания с името Froneri управлява бизнес с годишни приходи от 2.6 милиарда евро и 15 000 души персонал.

Част от него - около 240 човека, работят в България. Froneri притежава сладоледаната фабрика във Варна (носеща преди името на Nestle), а офисът на дружеството "Фронери България" ЕООД се намира на столичния булевард "Ломско шосе".

Днес от там съобщиха, че българското дружество има нов шеф. Считано от 1 ноември 2016 година, Живко Колев ще е новият изпълнителен директор на ФРОНЕРИ България. 

Сладоледената фабрика на Nestle в България вече се казва Froneri

Най-големият производител на сладолед в България има ново име

Промяната е част от сделката с британската R&R

Колев работи за Нестле през последните 15 години. Той започва своята кариера в компанията за българския пазар през 2001 г. като част от екип "Снабдяване", а по-късно се присъединява към отдел "Маркетинг" на марката NESCAFE®, където заема различни позиции с нарастващи отговорности. През 2008 г. е назначен за бизнес мениджър "Напитки и млечни продукти".

През 2010 г. на мениджъра му е поверена отговорността за развитието на сладоледения бизнес на Нестле, където той успява да изгради професионален екип, консолидира силно портфолио от марки и разработва нови алтернативни канали.

В края на 2014 г. става мениджър "Развитие на проект "Пътят към пазара" в Стратегическото бизнес звено за сладоледния бизнес в централата на Нестле във Веве, Швейцария.