Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск разкритикува политическата коректност като "най-голямата заплаха за съвременната цивилизация". Това се случи по време на интервю за сатиричния уебсайт Babylon Bee, в което ексцентричният милиардер се подигра на медийния гигант CNN.

Според Мъск повечето медии в момента са се взели твърде насериозно, забравили са чувството за хумор и самоирония и са почти винаги политически коректни. В същото време обаче са пълни с "гнили ябълки".

Time: Илон Мъск е "личност на годината"

Time: Илон Мъск е "личност на годината"

За 2021-а година

Повод за "атаката" на милиардера е новината, че един от продуцентите на мрежата - Джон Грифин, беше обвинен в серия от шокиращи сексуални престъпления на непълнолетни този месец. А след като един от водещите на интервюто предположи, че Мъск все пак би могъл да бъде в CNN в момента, "която е "истинска новинарска мрежа", за разлика от Babylon Bee, Мъск отговори така:

"Не съм достатъчно перверзен, предполагам".

Мъск хвърли сянка и върху метавселената на своя колега Марк Зукърбърг, коментирайки проекта му като уж много сериозен, но всъщност "въздух под налягане".

"Мисля, че сме много далеч от влизането в метавселена. Не искам да бъда като някой старец, който отхвърля интернет, но не мога да видя нищо завладяващо в т. нар. Metaverse", коментира бизнесменът.

Според Илон Мъск няма нищо по-опасно от "общество без хумор, което просто е пълно с осъждане, омраза и фалшиви добродетели".

Илон Мъск разкри какви данъци ще плати тази година. Поставя исторически рекорд

Илон Мъск разкри какви данъци ще плати тази година. Поставя исторически рекорд

Сумата възлиза на над $11 милиарда