Предприемачът, иноваторът, милиардерът Илон Мъск е "личност на годината", според престижното списание Time, предават световните медии. "Отличето е знак за влияние и малцина имат повече влияние от Илон Мъск върху живота на Земята и потенциално извън нея", пише Time.

"През тази година Мъск се очерта не само като най-богатия човек в света, но и вероятно като най-богатия пример за мащабна промяна в нашето общество. Това е човек, опитващ се да спаси планетата ни и да ни даде нова за заселване", съобщава изданието.

Илон Мъск продаде акции на Tesla за още $1 милиард. Обмисля и експанзия в Европа

Илон Мъск продаде акции на Tesla за още $1 милиард. Обмисля и експанзия в Европа

Голямата разпродажба на Tesla продължава

И допълва, че милиардерът е едновременно "клоун, гений, автор на невероятни предложения, визионер, индустриалец, шоумен, държащ се неподобаващо с жените, шантав хибрид между Томас Едисън, П.Т. Барнъм, Андрю Карнеги и Докторманхатън от комикса Watchmen - човек-бог със синя кожа, изобретил електрическите коли и преселил се на Марс".

Според списанието, компанията SpaceX е прескочила гиганти като Boeing и в момента контролира бъдещето на американските космически кораби. А компанията му за автомобили Tesla от своя страна контролира две трети от пазара за електромобили.

Тези дни Илон Мъск написа в профила си в Twitter, че обмисля да напусне нещата, с които се занимава, за да стане инфлуенсър. Това бе поредното негово съобщение, от което не става ясно дали се шегува, или сериозно обмисля да го направи.

Мъск: Обмислям да напусна работа и да стана инфлуенсър

Мъск: Обмислям да напусна работа и да стана инфлуенсър

През януари Мъск заяви по време на конферентен разговор, че очаква да бъде главен изпълнителен директор на Tesla "няколко години"