Илон Мъск е продал допълнителни 934 091 акции за $1,05 милиарда, според регулаторните документи до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, съобщават американски медии. Според информацията, продажбите са били направени за покриване на данъци. Мъск вече е прехвърлил около 9,2 милиона акции и е събрал приблизително $9,9 милиарда приходи.

Мъск продаде акции на Tesla за $5 милиарда

Мъск продаде акции на Tesla за $5 милиарда

Той е упражнил и част от опциите си

Припомняме, че на 7 ноември Мъск анкетира своите 64 милиона последователи в Twitter, предлагайки да продаде 10% от акциите си. Малко под 58% от 3,5 милиона респонденти казаха, че трябва да продаде.

За да достигне този праг, Мъск ще трябва да продаде около 17 милиона акции или около 1,7% от акциите на компанията. В момента той е разтоварил повече от половината от предложените 10%.

Главният изпълнителен директор на Tesla заяви във вторник, че неговата компания може да разшири пазарния си дял в Европа, където да произвежда компактен електромобил.

"Възможно е в Европа да има смисъл да се направи, предполагам, компактен автомобил, може би хечбек или нещо подобно", сподели Мъск на европейска онлайн конференция за батериите, организирана от германското правителство.

Той добави, че "за разлика от Европа, колите в САЩ са по-големи поради лични вкусови съображения. В Европа хората са склонни автомобилите им да бъдат по-малки".

Мъск отбеляза, че е имал известни проблеми с паркирането на електромобила Tesla Model X с дължина пет метра в германската столица Берлин.

JPMorgan заведе дело срещу Tesla за $162 милиона

JPMorgan заведе дело срещу Tesla за $162 милиона

Според жалбата компанията е нарушила договор за права за акции, след като цената на книжата се е увеличила