Тази неделя се раздават наградите на Филмовата академия на САЩ - най-престижните филмови отличия в света. Разбира се, повечето от нас стискат палци на първата българска актриса, номинирана за златната статуетка. В навечерието на Оскари 2021, Мария Бакалова е една от най-коментираните звезди в Холивуд. Основните останали коментари са свързани с това колко струва церемонията във време на пандемия и какви приходи ще донесе тя. Да започнем по ред.

Влад Тенев влезе в списъка на Forbes за най-богатите хора в света

Първият български милиардер, който влезе в класацията на Forbes за най-богатите хора

Той се нарежда сред най-младите милиардери с нетно състояние от $1 милиард

Българката влезе в престижната класация на Forbes 30 под 30. Според изданието, Оскарите тази година може би са най-добрите за младите актьори, сред които е и Бакалова

Три звезди са номинирани за награди за най-добър поддържащ актьор и актриса на 93-та годишна церемония по връчването на Оскарите. Това са Мария Бакалова, Даниел Калуя и Лакейт Станфийлд. Тримата влязоха в престижната класация на Forbes. А това означава, че в момента те са смятани за най-обещаващите актьори под 30-годишна възраст в Холивуд и почти сигурно скорошни милионери.

Двамата българи, които спечелиха място в класацията на Forbes за най-успешните млади предприемачи

Двамата българи, които спечелиха място в класацията на Forbes за най-успешните млади предприемачи

И компанията, която ги свързва

Ето кои актьори влизат в ТОП 3 на класация 30 под 30 на Forbes. Този път в раздел не млади предприемачи, а обещаващи кино звезди:

               1.Мария Бакалова, номинация: актриса в поддържаща женска роля

24-годишната българка заема престижното първо място в класацията на Forbes заради работата си във филма Борат 2 на Саша Барон Коен. Освен, че с изпълнението си тя си спечели симпатиите на американските фенове и на критиката, до момента лентата е спечелила приходи от 262, 5 млн. долара. Мария Бакалова вече е ко-продуцент и в компания JupiterLights Pictures, която има за цел да популяризира източноевропейските актьори. Според холивудските анализатори, творческите и бизнес успехите на актрисата тепърва предстоят.

              2.Даниел Калуя, номинация: актьор в поддържаща мъжка роля

За разлика от Мария Бакалова, Калуя вече е опитен холивудски актьор със забележителни роли в "Черната пантера" на Marvel, режисираните от Стив Маккуин "Вдовици", в сърцераздирателната драма "Queen & Slim", както и в "Юда ичерният месия, за който е номиниран за Оскар. Филмът през спечели само едва 6 млн. долара в световния боксофис, но има цели 6 номинации за "Оскар", включително за най-добър филм.

            3.Лакийт Станфийлд, номинация: актьор в поддържаща мъжка роля

Както Калуя, така и Станфийлд е номиниран за Оскар за изпълнението си в "Юда и черният месия". 29-годишната звезда вече натрупа огромна популярност и няколко милиони долара в банковата сметка с ролите си в оригиналната романтична комедия на Netflix "Someone Great", криминалния трилър "Uncut Gems" с Адам Сандлър и с драмата "The Photograph".

Шоубизнес в хаос: Музикалната индустрия загуби над $5 млрд. и очаква още много загуби

Шоубизнес в хаос: Музикалната индустрия загуби над $5 млрд. и очаква още много загуби

Според бизнес прогнозите секторът ще отбележи ръст най-рано през 2022 г.

Цената на Оскарите

Церемонията на американската филмова академия се излъчва по американската национална телевизия ABC. След като през последните няколко години церемониите бяха без водещ, дали заради това или не, но отбелязваха много по-нисък рейтинг от очакванията. Затова пък тази вечер шоуто ще е с доста водещи, сред които миналогодишните победители Хоакин Финикс, Брад Пит, Лора Дърн, Рене Зелуегер и Бонг Джун Хо. Тези звезди, както и това, че церемонията няма да е виртуална, а ще е писъствена, трябва да донесат и по-голям рейтинг.

93-тата церемонията на Академията възлиза на над 40 милиона долара. Оскарите ще бъдат излъчвани на живо в над 250 държави по света, а 30 секунден рекламен клип е на цена от близо 3 милиона долара. ABC се надява на приходи от реклами в размер на $130 милиона.

Осарите ще бъдат излъчвани на живо от Лос Анджелис на 25 аплил в 17:00 местно време (3 часа след полунощ у нас).

Втората най-голяма верига киносалони в света се бори да оцелее пандемията

Втората най-голяма верига киносалони в света се бори да оцелее пандемията

За първите 6 месеца компанията отчете загуби от 1,6 милиарда долара