Често искаме да се откажем от лошите си навици, но не намираме подходящия стимул за това. Една компания обаче изглежда иска да помогне на зависимите от мобилните си телефони хора като 10 000 долара на тези, които могат да се откажат от своя смартфон за един месец.

Това е компанията Siggi’s Dairy за кисело мляко. Тя предлага така наречената програма за дигитална детоксикация, разказва CNBC.

„Вярваме в силата да живеем по-прост живот с по-малко разсейвания“, се казва в съобщението на базираната в Ню Йорк компания. „Едно от най-големите фактори за рова в живота ни днес е телефонът. Всъщност средностатистическият човек прекарва 5,4 часа на телефона си всеки ден!“

Тези, които се интересуват от предизвикателството, трябва да изпратят есе с обем от 100 до 500 думи, описващо защо се нуждаят от дигитален детокс и „как това ще повлияе по положителен начин на живота им”.

Участниците трябва да са навършили 18 години, а формулярът за изпращане трябва да бъде изпратен до края януари.

На 15 февруари 10 потенциални участници ще бъдат избрани да се включат в предизвикателството без смартфони и ще получат $10 000, ключ за смартфон, флип телефон, едномесечна предплатена SIM карта за флип телефона и безплатни продукти на компанията.