В опит да привлече туристи в безопасни условия, Малдивите има нова оферта. В курорта Anantara Veli туристите ще получат своята "частна ваканция", но това изобщо няма да евтино. Пакетът от 30 000 долара включва използването на бунгало за двама души, разположено над водата в частния островен имот за неограничено ползване през 2021 г., с летищни трансфери и включена закуска.

Ще има и отстъпки за добавяне на други екстри, които включват аюрведа спа процедури, уроци по готварство, дейности като гмуркане и сърф, пише BBC

Въпреки че тази цената е висока, тя е по-малко от цената на ваканционен имот в много части на света. И още един потенциален бонус е, че ще върви добре с новата първа по рода си програма за лоялност в страната, която Малдивите въвеждат през 2021 г.

През септември 2020 г. официални представители на страната в Индийския океан обявиха, че тристепенна програма за лоялност на туристите, наречена Maldives Border Miles, ще дебютира през следващата година.

Все още не са ясно подробности за това как програмата ще работи на практическо. Знае се обаче, че съществуват златни, сребърни и бронзови нива, които ще съответстват на сумата, похарчена в страната и ще се предлагат с награди и бонуси за редовни посетители.

Малдивите ще бъде първата държава в света с програма за лоялност за туристи

Малдивите ще бъде първата държава в света с програма за лоялност за туристи

Тя беше една от първите страни в Азия, които отвориха границите си

Малдивите, чиято икономика е са силно зависима от международния туризъм сравнително рано да отвори границите си на фона на глобалната коронавирусна криза.

Предимство на туризма там е, че повечето туристически места за настаняване са на частни острови, далеч столица.

Според данни от университета "Джон Хопкинс" Малдивите са имали 12 059 потвърдени случая на Covid-19, само с 12 смъртни случая.