Money.bg започва най-амбициозния проект в своята 13-годишна история - собствено телевизионно предаване. Негов домакин ще бъде една от най-разпознаваемите български телевизии - Bulgaria ON AIR, а първият брой ще бъде излъчен на 25 януари от 16.30 часа. Новото предаване ще бъде посветено на най-интересното и важното от света на икономиката и бизнеса, което редакторите на медията подготвят ежедневно за Вас, нашите читатели и, надяваме се, бъдещи зрители.

Амбицията на екипа е да пренесе онези теми в национален ефир, които читателите най-силно оценяват и търсят в сайта Money.bg. Ще продължим да представяме най-големите компании в България с техните инвестиции, ще продължим да показвам най-впечатляващите офиси с техните служители, ще продължим да даваме много и разнообразни потребителски съвети за личните финанси на всеки един от вас. Няма да спрем да търсим и нови теми, с които да заслужим вниманието Ви.

Екипът на Money.bg знае, че икономическите процеси засягат всички нас и затова вярваме, че трябва да бъдат ясно обяснявани. Затова Money.bg, вече и в телевизионен формат, ще бъде очите на зрителите за всички икономически събития, които ги засягат - пряко или косвено.

В първия брой на предаването сме подготвили теми, които вярваме, че ще бъдат интересни за вас:

- Компанията Acronis, чиято пазарна оценка надмина 1 милиард долара, разказва за плановете си да създаде в България най-големия си развоен център в световен мащаб. Екипът на Money.bg разговаря с управляващия директор на дружеството у нас Пламен Тошев за потенциала на местния пазар да създава собствени IT продукти и за плановете на компанията да развие тази ниша с наемането на до 1000 специалисти в София.

- Една от най-големите германски банки - Commerzbank, стъпва на българския пазар, но не с екип от банкери, а от програмисти. Финансовата институция планира да открие у нас свой IT хъб, в който да работят първоначално 400 специалисти. За тази и други германски инвестиции разговаряме с председателя на Германо-българската търговско-индустриална камара д-р Митко Василев.

Водещ на предаването ще бъде главният редактор на Money.bg Георги Минев, а заедно с него пред телевизионните камери ще застават журналистите Божидар Ангелов и Мина Стойчева, както и икономистът Даниел Василев. Всички те ще имат една цел - да ви представят най-интересното и най-важното от света на икономиката и бизнес.