Така наречените магазини за "1 лев" бяха доста нашумели преди известно време. Въпреки че предлагат по-евтини и разнообразни стоки на едно място, качеството остава на заден план, пише Reader's Digest.

Вижте какво не бива да купувате оттам:

Училищни принадлежности

Колкото и цената от 1 лев да ви изглежда атрактивна, в големите вериги за офис консумативи може да намерите търсената стока на намалена цена, посочва Брент Шелтън, експерт по онлайн пазаруването пред fatwellet.com.

Ножове

Качеството е особено важно, когато става дума за кухненски ножове, а в евтините магазини те са всичко останало, но не и качествени. Продаваните там  кухненски пособия не могат да режат добре, както ножовете на добрите марки и са захабени, което е твърде опасно, предупреждава, Андреа Уорч, експерт по спестявания.

Снимка 392014

Източник: iStock

Батерии

Често търговците на магазините за "1 лев" продават стока, която е била бракувана от други продавачи. Въпреки че батериите не са използвани, те губят от заряда си, когато стоят много време, без да успеят да се продадат.

Инструменти

Според експертите има вероятност евтините инструменти да се счупят при работата с тях. Проблемът не е в счупването и в това да ги замените, а, че излагате здравето си на голям риск, обясняват те.

Ръкохватки

Когато са купени от такъв магазин, това означава несъмнено, че ще се изгорите. По думите на Уорч те не са достатъчно плътни, за да ви предпазят от горещите съдове.

Пластмасови съдове

Кой иска лъжицата му да се разтопи, докато разбърква супата? По-добре е да похарчете малко повече, тъй като тази категория стоки е опасна, понеже се ползва често за горещи ястия и напитки.

Снимка 392015

Източник: iStock

Гримове

Определено цените на гримовете в споменатите магазини са доста по-ниски, но ако сте алергични или имате чувствителна кожа, изберете по-надеждни търговци.

Разклонители и зарядни устройства

Електрическите стоки, които ще откриете в магазините за "1 лев" са с по-тънки кабели и не са способни да се справят с електрическото натоварване, обяснява Уорч.

Продукти за коса

По-добре е да следите намаленията в по-големите вериги, в супермаркети или дрогерии, отколкото да купите продукти за коса от магазин за 1 лев. Освен това изборът в козметичните магазини е много по-голям.

Козметика за грижа за кожата

В козметичните стоки, предлагани в евтините магазини, няма информация какво съдържат, срок на годност и други важни характеристики за избора на такъв продукт. Ако проверите в аптеките и магазините за козметика, ще видите, че няма само скъпи продукти, а се предлагат много алтернативни предложения.

Бебешки продукти

Всеки родител иска да осигури за детето си най-доброто. Не се старайте да пестите, особено щом става дума за бебета, съветват експертите. Трябва да избягвате евтините магазини и да търсите по-добро качество.

Снимка 392013

Източник: iStock

Течни препарати

Би било абсурдно да изперете няколко пъти и чак тогава да разберете, че препаратът е с изтекъл срок на годност. Тези препарати стават по-малко ефикасни с времето. Ако са застояли в магазина за "1 лев", ще ви отнеме двойно повече средства да го замените с нов, вместо да го купите от утвърден магазин.

Продукти за дамска хигиена

Като всички останали продукти за грижа за тялото, е добре да ги избирате от надежден магазин.

 

Снимка 392016

Източник: iStock

Играчки

Евтините играчки се чупят лесно и не са добре направени. Ако играчките омръзват бързо на децата ви, е разбираемо, че избирате количеството пред качеството. Но, когато става въпрос за деца е добре да подбирате по-грижливо стоките.