Проблемите, свързани с предстоящата Олимпиада в Токио сякаш нямат край. След като вчера стана ясно, че страната въвежда ново извънредно положение, днес се оказва, че организаторите от NBC са изправени пред ново "адско предизвикателство" пише CNN. А именно - Олимпийските игри ще се проведат без зрители.

Ходът на Токио елиминира най-ключовия компонент от спортните събития на живо и може да придаде на състезанията зловещо усещане. Липсата на фенове ефективно превръща тазгодишните олимпийски игри в събитие, създадено само за телевизия, като същевременно обаче затруднява телевизията.

"Това е адски предизвикателство, пред което организаторите са изправени", казва Боб Костас - легендарният спортист, който обяви пенсионирането си през 2017-а година.

Японските акции падат, след като Токио обяви извънредно положение преди Олимпиадата

Японските акции падат, след като Токио обяви извънредно положение преди Олимпиадата

Организаторите на Олимпиадата са силно разтревожени

Костас, който в момента е спортен сътрудник на CNN, описа атмосферата и енергията, излъчвана от феновете, като ключов елемент на Олимпийските игри.

"Това означава ли, че хората няма да гледат? Разбира се, че ще гледат. Но далирейтингът ще е толкова голям, колкото би бил ако имаше зрители? Вероятно не", допълва спортистът.

Говорител на NBC Sports заяви, че е "много разочароващо, че няма да има зрители на събитията".

Роб Хайланд, който е продуцент на преките излъчвания на Олимпийските игри в праймтайма на NBC коментира, че в продължение на месеци екипът му е работил по план, наречен "Приятели и семейство", целящ да подчертае любопитни моменти между спортистите и техните любими хора.

Разходите за Олимпийските игри в Токио са се увеличили с $2 милиарда заради отлагането им

Най-скъпата Олимпиада в историята е станала с $2 милиарда по-скъпа. И разходите продължават да растат

Заради отлагането ѝ в резултат на пандемията

Все още не е ясно дали NBC ще включи изкуствен шум от тълпа по време на игрите, но това е твърде вероятно, защото именно зрителската фенска тълпа на живо е неразделна част от всяко спортно събитие.

Три седмици преди началото на Олимпиадата, експерти вече изчисляват, че липсата на публика и извънредното положение ще доведат до огромни финансови загуби и намален телевизионен рейтинг. Защото по време на такива спортни събития хората искат да изживеят пълноценно радостта от тях.