Преди да съоснове Twitter и да стане милиардер, Джак Дорси е обмислял да напусне технологичната индустрия и да се впусне в съвсем различна професия: моден дизайнер, пише CNBC.

Днес 44-годишният Дорис е главен изпълнителен директор на Twitter и компанията за мобилни разплащания Square и притежава около $12,9 млрд, според Forbes. Но преди да съоснове Twitter през 2006 г., Дарси е бил просто поредният програмист в Силициевата долина, преминавайки от стартъп в стартъп.

Дорси е обмислял идеята за интернет платформа за обмяна на съобщения в реално време — идеята зад Twitter, от поне 2000 г. Но през следващите шест години той често се е колебаел между технологичната му кариера и желанието да напусне индустрията и да преследва щастието в друга индустрия, тъй като до този момент не е успял да постигне успех.

Например, след като Дорси напуска университета в Ню Йорк само един семестър преди да завърши и след като е уволнен от собствения си стартъп, той се връща в Сейнт Луис, където е израснал. "Чувствах се като пълен провал", казва той пред The New Yorker.

В Сейнт Луис той следва различни интереси, включително ботаническа илюстрация и терапия чрез масаж. Той гравитира и около света на модния дизайн, впечатлен от работата на производителя на джинси Скот Морисън. Месец преди Twitter да се роди през март 2006 г., Дорси разказва на съоснователя на социалната мрежа Ноа Глас своята стратегия за изход: "Ще напусна технологичната индустрия и ще стана моден дизайнер". Дори в първите месеци след пускането на Twitter, той посещава класове по моден дизайн в Сан Франциско.

Манията достига такива нива, че по в един момент съоснователят на Twitter Еван Уилямс му казва: "Или може да си моден дизайнер, или главен изпълнителен директор на Twitter. Но не и двете".

И макар че никога не става моден дизайнер, дори днес Дорси, който често предпочита изцяло черни дрехи, изглежда запазва интереса си към света на модата. Пред 2019 г. той посещава Седмицата на модата в Париж и често е виждан с дизайнерски дрехи, включително маратонки за $1 000 и кожени якета за над $2 000.