НАП започна с продажбите на автомобили на хваната пияни и дрогирани шофьори. Много тях ще бъдат предложени на търг днес и през следващите дни, става ясно от портала за продажби на Националната агенция за проходи.

Средства от подобни търгове (конфискувани недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали) от началото на годината, внесени в републиканския бюджет от продажби е близо 650 000 лв. За да се стигне до търг трябва да има решение на съда. В момента задържаните автомобили се съхраняват на общински паркинг.

Какви превозни средства се предлагат?

Според информацията на сайта броят на текущите продажби е 482 автомобила. Наддаването е тайно, а началните цени започват от няколкостотин лева и достигат до над 90 000 лева за тежкотоварни превозни средства.

Предлагат се автомобили леки автомобили, тежкотоварни автомобили, ремаркета и др. Като цяло на търга се предлагат по-стари превозни средства, като някои от тях са дори над 20 години.

НАП разпродава имуществото на фалиралия завод "Бронз" в Долна Оряховица

НАП разпродава 60-годишен завод, символ на местната машиностроителна индустрия

Работниците може да останат без заплатите си за последните 6-7 месеца

Сред по-интересните предложения обаче има и по-нови коли, произведени след 2017 година. Такъв например е лек автомобил, марка "Toyota", модел "C HR" с начална цена от 40 000 лева. Той ще бъде предложен на търг утре от ТД НАП Пловдив.

Описанието на обявата гласи, че колата е в добро състояние, с платени документи по закона за движение по пътищата, с минимални след от употреба. Автомобилът е на бензин с хибриден двигател, автоматична скоростна кутия.

Подобна обява, но за град София е за автомобил с марка "Ауди", модел А6, с начална цена от 17 100 лева. Годината на производство е 2012-а.

НАП разпродава акции на "Авто ойл"
Обновена

НАП разпродава акции на "Авто ойл"

Търгът ще започне от 369 600 лева

Автомобилите, които се предлагат на търга са на шофьори, които са управлявали превозното средство под въздействие на алкохол или различни субстанции. Колите се съхраняват до решение на съда дали да бъдат пуснати на търг. Когато шофьорът, който е задържан, е хванат с чужд автомобил, съдът връща автомобила на собственика, а на водача се налага глоба в размер на левовата равностойност на автомобила.

На търга може да участват собствениците на колите, които се продават.

Друга интересна обява е за тежкотоварен автомобил, с начална цена от 6 750 лева, с година на производство: 1986-а. Товарният автомобил е марка "Мерцедес", модел "814". Според описанието не е използван повече от две години, с неясно техническо състояние.

Може би най-евтината начална цена е за лек автомобил "Volkswagen", Polo от 1995 година, като стартовата цена е 750 лева.

Сред най-интересните оферти е тази за камион, надграден до снегорин, с начална 90 000 лева - "Мерцедес", модел "Унимог 424" от 1977 година. Предложението не изглежда никак привлекателно, имайки предвид и факта, че върху него има предходни запори от ЧСИ.