От днес "Инвестбанк" АД предлага на своите потребители Apple Pay, по-безопасен и сигурен начин за плащане, който премахва нуждата от даване на платежната карта на търговец, докосването на физически бутони или използването на пари в брой, като същевременно използва функционалността на iPhone за защита на всяка транзакция.

Потребителите просто доближават своя iPhone или Apple Watch до терминал за плащане, за да направят безконтактно плащане. Всяка покупка с Apple Pay е сигурна, защото се удостоверява с Face ID (лицево разпознаване), Touch ID (пръстов отпечатък) или парола за устройство с еднократен уникален динамичен код за сигурност. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини за търговия на дребно и различни други обекти.

Клиентите на "Инвестбанк" АД могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързо и по-удобно покупки в приложения или в браузъра Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за доставка и фактуриране. Apple Pay улеснява плащането на доставки на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране, наред с други неща. Същевременно, Apple Pay може да бъде използван и за плащания в приложения на Apple Watch.

Безопасността и защитата на личната информация са от съществено значение за функционирането на Apple Pay. Когато потребителите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се създава уникален номер на акаунт на всяко устройство, който се криптира се и се пази сигурно в Secure Element - стандартен за индустрията сертифициран чип, предназначен да съхранява безопасно информацията за плащане на устройството.

За клиентите, които желаят да активират Apple Pay с Ibank, процедурата е бърза и лесна. За iPhone - просто отворете приложението Wallet, натиснете "+" и следвайте стъпките за добавяне на кредитни или дебитни карти. След като потребител добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може незабавно да започне да използва Apple Pay на това устройство. За повече информация за Apple Pay, посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/.