Не много милионери смятат себе си за богати. Това сочи скорошно проучване на финансовата компания Ameriprise Financial, която е изследвала мнението на около 3000 заможни американци на възраст от 30 до 69 години. Респондентите са разполагали с инвестиционни активи от най-малко 100 000 долара, а над 700 от тях са милионери, пише Business Insider.

На въпроса как определят своя икономически статус само 13% от анкетираните милионери смятат себе си за богати. Мнозинството (60%) се определят като горна средна класа, докато около 25% се смятат за средна класа. Малко над 3% са се идентифицирали като бедни или средна класа. Точното нетно богатство на всеки респондент е неизвестна, но всички са посочили диапазона 1 млн. долара и нагоре, когато са били помолени да опишат общите инвестиции на домакинството си.

Марси Кеклер, вицепрезидент по стратегията за финансови съвети в Ameriprise заявява, че е "необходимо внимателно планиране на инвеститорите, за да достигнат финансовите цели, които са си поставили дори и за онези, които са натрупали значително състояние".

Това е едно от последните проучвания, които показват, че в САЩ да имаш пари и да си богат са относителни и различни неща. Друго изследване на Charles Schwab Corporation установява, че средно американците смятат, че са необходими 2,3 млн. долара в банката, за да бъдат богати.

По-ранно проучване на Insider и Morning Consult посочва, че някои американци, които печелят по-малко от 50 000 долара, се чувстват богати, докато други, които печелят повече от 100 000 долара се смятат за бедни. Според проучването почти половината, които печелят 100 000 долара или повече, се определят като средна класа. Това също води към заключението, че в Америка определянето на класата не се отнася само до парите.

Това дали сте богати може да се отнася и до града, в който живеете. Докладът на Charles Schwab сочи, че жителите на Сан Франциско смятат, че са необходими средно 4 млн. долара, за да бъдат заможни, докато за жителите на Ню Йорк са 3,2 млн. долара.

В САЩ милионерите са повече от цялото население на Швеция

В САЩ милионерите са повече от цялото население на Швеция

Богатите изпреварват темповете на растеж на средната класа