Саудитска Арабия е има достъп до телефона на Джеф Безос и е придобила лични данни на главния изпълнителен директор на Amazon Inc., пише специалистът по сигурност Гавин де Бекер.

Бекер бе нает от Безос, за да разследва как списанието The National Enquirer се е сдобило и публикувало лични съобщения между Безос и жена, която не е съпругата му.

В шокиращо разкритие през февруари най-богатият човек в света заяви, че издателят на списанието - American Media - го е изнудвал с публикуването на голи снимки.

Джеф Безос се оплака от изнудване

Джеф Безос се оплака от изнудване

Най-богатият човек в света подозира, че причината е в критичния Washington Post, който той притежава

Бекер посочва, че разследването му "с висока степен на сигурност" е заключило, че Саудитска Арабия е имала достъп до телефона и личните му данни.

Собственикът на Amazon притежава и вестник The Washington Post, който е критичен към правителството в Рияд. През октомври Джамал Кашоги, който работеше за изданието, бе убит в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Бекер пише още, че не е ясно дали American Media е била наясно с детайлите, но твърди, че има близка връзка между председателя Дейвид Пекър и саудитското правителство.

Всички събрани данни са предадени на властите.