Работата по стадионите за пловдивските "Локомотив" и "Ботев" ще глътне над 75 млн. лева през 2024 г., става ясно от проектите на общините, записани в проектобюджета за следващата година. Двата най-големи са именно спортните под тепетата, показва справка на Money.bg.

По проект "Проектиране и изпълнение на строителство. част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион "Локомотив" - град Пловдив": Етап 1: "Благоустрояване и инфраструктура" са предвидени 42 млн. лева, а по "Изпълнение на строеж, част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион "Христо Ботев" - град Пловдив" - 33 583 400 лв.

Николай Василев: Приходите в Бюджет 2024 са надценени, страната задлъжнява опасно

Николай Василев: Приходите в Бюджет 2024 са надценени, страната задлъжнява опасно

Икономистът се усъмни в скорошното ни присъединяване към еврозоната

Челната тройка е изцяло пловдивска - реконструкцията на "Голямоконарско шосе" е оценена на 19 млн. лева.

В Кърджали, пък, искат 16 млн. лева за основен ремонт на улици.

На пето място е конструкцията на довеждащ водопровод в община Севлиево за 14 138 200 лв. Почти същата сума иска Столичната община за ремонт на ул. "Опълченска" от бул. "Тодор Александров" до бул. "Сливница".

Разлог планира да се обзаведе с многофункционална спортна зала за 12,8 млн. лева. За сходна сума бивша казарма ще бъде преустроена в "модерен градски парк" в Ловеч.

Една пета от държавната земя за продан: Фалшива новина, но не съвсем

Една пета от държавната земя за продан: Фалшива новина, но не съвсем

История за едни 340 млн. лева приходи, които мистериозно трябва да се появят през 2025 г.

В обратния край на класацията е основният ремонт на ул. "Възраждане" в гр. Кула, за която се искат 15 000 лева. За 21 000 лв. община Суворово иска да проектира детска градина, а с 30 000 лева отново община Кула ще финансира ремонт на общински път.

Повечето общини имат по няколко заложени проекти. Те могат да допълват списъка между първо и второ четене, както и до март догодина, когато ще бъде потърсено решение на парламента за обновяването му. Общините имат право да кандидатстват за проекти до 6 милиона лева за най-малките през скала спрямо големината на общините до 100 милиона лева за най-големите, отбелязва БНР.