Списъкът с италиански села, предлагащи имоти за продажба на символични цени, продължава да се разширява тази година, като най-новото от тях е село Бонанаро в област Сардиния, съобщават италианските медии. Там това красиво място в момента се продават къщи за по €1.

Целта и този път е борба срещу обезлюдяването и изоставянето - традиционните "болести" на селата, разположени във вътрешността на Италия.

Местният съвет на Бонанаро позволява закупуването на къщи за "без пари", за да се стимулира реконструкцията на историческия център и да се привлекат нови жители, които да населят отново селото.

"Швейцарско" село в Канадските Скалисти планини се продава за $2,3 милиона

"Швейцарско" село в Канадските Скалисти планини се продава за $2,3 милиона

Сградите са построени от Canadian Pacific Railway, за да приютят швейцарските планински водачи и техните семейства някъде между 1910 и 1912 г.

Освен това възможните цели, за които могат да се използват закупените на безценица имоти са не само за живеене, но и като инвестиция с цел туризъм.

Общината открива процедура за период от 3 години. Желаещите да закупят имот на символична цена могат да се запознаят с документите на сайта на местната община. Задължително условие е до 2 месеца след издаване на разрешение за закупуване да започнат ремонтни дейности.