Лори Коен и нейният съпруг Марк, основателят на Cohen Financial Group знаят, че искат да купят определено имение, строено през 30-те години на миналия век в Бевърли Хилс, още преди да се появи на пазара.

Къщата - дългогодишна резиденция на актрисата Ан Ръдърфорд, починала през 2012 г. - се намира на тиха улица, точно срещу голф игрище.

"Това е най-добрата улица в Бевърли Хилс. Няма оживени улици, а заради голф игрището никога няма да имаме съсед, който да строи пред нас", казва Лори Коен.

Семейството се нуждае от 9 месеца, за да бъде приета офертата им за имота. В крайна сметка те го купуват за около 8 млн. долара през 2013 г.

Но истинската работа тепърва започва.

Снимка 358711

Източник: Williams & Williams

"Срещнах домакина, който извършваше тотално прочистване. Къщата беше много бляскава, но си личеше, че отдавна никой не се грижи за нея", спомня си г-жа Коен.

Когато я купуват, постройката е с площ около 540 кв. м. "Не беше голяма къща", спомня си съпругата. Но когато тя приключва с обновяването и допълненията, добавяйки помещения за забавление, просторна спалня със собствена баня, турска баня и други подобрения - имението нараства до близо 970 кв. м., пише Bloomberg.

"Идеята беше да създам къща за себе си и съпруга ми, пълна с лукс и достатъчно място, за да имаме всичко, което искаме. Исках да има и достатъчно място за децата ми, когато се върнат, женени и с деца", споделя Лори Коен.

Но точно заради децата си семейство Коен обявяват къщата за продан едва 2 години, след като са се нанесли. "Отивам в Ню Йорк. Две от трите ни деца са на Източното крайбрежие, а третото също отваря бизнес там", разказва тя.

Двойката обявява къщата за продан през миналата година, поставяйки цена от 39.9 млн. долара, която впоследствие намалят до 31.9 млн. долара. Продава се с помощта на компанията за търговия с луксозни имоти Williams and Williams.

Тотално обновяване

Снимка 358713

Източник: Williams & Williams

С помощта на интериорния декоратор Крейг Райт, г-жа Коен променя интериора из основи, запазвайки само няколко дизайнерски елемента.

Мозайката във форма на звезда на кухненския под определено й допада. "Звездата беше много елегантна, а оттам реших, че ще продължа със звездните мотиви в къщата", разказва тя. Тази украса се оказва много подходяща за турската баня, както и за антрето и полилеите в къщата.

Повтарящите се елементи, особено овалните форми, включват овална баня, овална трапезария и овален басейн.

Стаи за развлечения, включително официална трапезария с 24 места, зала за закуска (някогашната трапезария на Ръдърфорд), кухня и множество жилищни помещения са на приземния етаж.

На горния етаж има 3 огромни спални, всички със самостоятелен санитарен възел. Къщата разполага и с 2 спални за персонала. Общо има 5 спални и 10 бани.

Основната спалня разполага със собствена кухня, перално помещение и офис (в съответствие с актуалните тенденции) и е напълно "самостоятелен". "Всичко е много лесно за поддръжка", отбелязва г-жа Коен.

Арт Деко осветителни тела

Снимка 358716

Източник: Williams & Williams

Тя полага големи усилия, за да украси къщата в стил арт деко от 30-те години на миналия век, включително и стъклени осветителни тела, произведени от Lalique и братя Симоне.

"Цялото осветление е с голяма колекционерска стойност. Казаха ми, че имам най-голямата колекция от арт деко осветителни тела на Западното крайбрежие", гордее се Лори Коен.

По същия начин тя напълва къщата с антики и антикварна декорация, включително 200-годишен китайски експортен тапет, който тя купува и възстановява.

Много от декорациите могат да останат в къщата, "макар и не непременно за тази цена", смята г-жа Коен.

Стари дървета

Снимка 358714

Източник: Williams & Williams

Тя използва подобен цялостен подход и към екстериора. При покупката "беше обрасла, като типична къща в Бевърли Хилс. Големи палми, почти като джунгла", разказва съпругата.

Лори Коен напълно изчиства съществуващата растителност. След прекрояването на имота тя донася зрели дървета, включително кедрови дървета от Орегон.

"Донесохме ги с кранове. Искахме всички да се съчетаят и да създадат чувство за уединение в дома", споделя г-жа Коен. Задната част на къщата е оградена от високи живи плетове.

Въпреки сравнително краткия период, в който живее в дома си (без да споменаваме енергията, която е изразходила в обновяване и обзавеждане), Лори Коен очаква с нетърпение да го продаде.

"Промяната е нещо добро. И аз съм готова да продължа", сигурна е тя.