Жилищен компекс на площ 90 декара ще се появи зад Sofia Ring Mall на столичния околовръстен път. Проектът е дело на българската компания "Планекс инвест", която стои и зад "Сънденс резиденс" край бул. "България".

Компанията е проектирала 13 многофамилни сгради на три етажа, като ще има общо 256 жилища с една, две и три спални, както и 38 еднофамилни къщи.

Сградите в "Морени клуб резиденс" ще се разпростират на застроена площ от 13 500 кв м, а общата разгъната площ ще бъде 40 000 кв. м. От дружеството посочват, че сградите ще бъдат ниски и с големи отстояния помежду си. Озеленените площи ще бъдат 63 000 кв. м, като те ще включват и езеро, парк, детски зони, фитнеси на открито и 2,5 км "алея на здравето".

Снимка 452919

Източник: Planex/Vyonyx

Компанията-инвеститор ще изгради и алеи и улици на останалата площ. Предвидени са и 348 подземни и 160 открити паркоместа.

Проектът е позициониран в "среден-висок" клас на луксозност - висок клас фасадни дограми, топло и хидроизолации, вентилируеми каменни фасади и облицовки от естествено дърво, стъкло. Аналогично е и ценовото позициониране, посочват от "Планекс".

"Миксът от жилища и къщи е изключително разнообразен, има голям избор и възможности съобразно брой спални, площ на жилището, различна степен на луксозност на изпълнението, при уговорката, че технологиите и детайлите при изпълнението са на най-високо ниво", казват оттам. И допълват: "Водещо в социалния аспект на концепцията е създаването на общество от хора, с близка покупателна способност и възможност за избор пред всеки бъдещ обитател".

Снимка 452918

Източник: Planex/Vyonyx

Освен това бъдещите собственици ще могат да се възползват от разширението на метрото до Sofia Ring Mall, както и от Симеоновския лифт.

Инвестицията е в размер на €28 милиона, заявиха от компанията пред Money.bg. Архитектурният проект е дело на "Е-арх" с водещ архитект Мартин Христов, а теренът е предоставен от Danaos - собственик на Sofia Ring Mall и партньор в комплекса.

Техническият проект на комплекса е напълно готов. В момента се изготвя документацията за издаване на строително разрешение. Планира се начало на строителството през втората половина на януари 2020 г., а първият етап ще бъде с продължителност 24-30 месеца.

Снимка 452922

Източник: Planex/Vyonyx

Голф, спа, хотел и жилища: Луксозен проект за €300 милиона ще бъде изграден край София

Голф, спа, хотел и жилища: Луксозен проект за €300 милиона ще бъде изграден край София

Проектът ще се разпростира на 3 000 дка. и ще предложи и училище, магазини и място за конференции