Онлайн платформата за отдаване под наем на имоти Airbnb съобщи, че пуска 56 нови категории - от замъци и малки къщи до куполи, къщи на дървета и имоти край езера, съобщи Axios.

Туристическите компании, които се подготвят за летния сезон, очакват голям прилив на хора тази година. Причина затова е голямото желание на туристите да пътуват след локдауните и затварянето у дома, "благодарение" на епидемията от COVID-19.

Airbnb, цитирана от Business Novinite обяви, че иска да предложи на хората нещо наистина ново и различно. Сайтът на компанията пусна обяви за отдаване под наем на места, на които туристите може би са си мечтали да бъдат още от деца.

От вертикални дворци до кръгли вили, кои са най-скъпите имоти в светa

От вертикални дворци до кръгли вили, кои са най-скъпите имоти в светa

Бъкингамският дворец е най-скъпият имот в света, вижте колко би струвал, ако се продаваше

Компанията представи и функция, която ще позволи на туристите да нощуват на две различни места по време на почивката си.

Изпълнителният директор на компанията Браян Чески съобщи, че иска да предотврати "прекомерния туризъм" на твърде много хора, които се опитват да посетят едни и същи места (като Париж, Лондон и Disney World).

Категорията "невероятни басейни" има повече от милион обяви в списъка си, например, докато "пещери" има 600, "имения" има 1000, а "национални паркове" 600 000.

За първи път: Имот в Португалия беше продаден срещу 3 биткойна

За първи път: Имот в Португалия беше продаден срещу 3 биткойна

Сделката станала възможна след въвеждането на нови правила през април

"Ние не просто имаме замъци - имаме много от тях", каза Чески, отбелязвайки, че 3000-те имота в категорията "замъци" се предлагат на всички точки по света.

Голям интерес турситите проявяват и към категорията "OMG!", в която има 500 странни и еклектични жилища.