Какво се случва, когато се съберат архитект, ограничен само от гравитацията, и собственик с бездънен портфейл? 

За домове за милиони долари няма граници, особено когато става дума за обзавеждане или декориране. "Мега имение" или "къща за милион долара" всъщност не е достатъчно, за да опише най-голямата "къща" в света - с 240 спални и 535 други стаи.

Някои от другите най-скъпи домове, продавани някога, са вертикални дворци, проектирани да издържат на опустушителни земетресения или пък разпръснати имоти със спиращи дъха гледки. Луксозни имоти с театър на открито и с изглед към Средиземно море или пък изцяло кръгла сграда, с вградени най-модерните технологии и функционалности.

Ето кои са най-скъпите имоти на света:

 - $6.7 милиарда

С 240 спални, плувен басейн и собствена хирургия домът на британското кралско семейство е оценяван на около $6.7 милиарда. Общият брой на помещенията в двореца е 775, от които 19 държавни стаи, 92 офиса и 78 бани. 

Antilia, Индия - $2 милиарда

Antilia

Източник: wikipedia

Antilia

Тази впечатляваща сграда, кръстена на митичен остров в Атлантическия океан е собственост на Мукеш Амбани, най-богатият човек в Индия. Площта й възлиза на 400 000 квадратни фута, а височината й достига 27 етажа, като всеки етаж е с височина на два стандартни етажа. Въпреки огромната си височина, сградата е проектирана, така че да издържа при големи земетресения.

Тази красива сграда има цели шест етажа, предназначени за паркиране, а също и огромен храм, редица апартаменти за гости, салон за сладолед и частен киносалон. Има дори и снежна стая, която бълва снежинки.

Вила Leopolda, Франция - $750 милиона

Вила Leopolda

Източник: wikipedia

Вила Leopolda

Вила Leopolda се намира между две от най-престижните за живот части на света: Монако и Ница. Разкошен и стилен, това е луксозен имот с царствено минало, тъй като е принадлежал на белгийският крал Леополд II. През годините имотът е минал през ръцете на много собственици и е използван и като снимачна площадка за филма "La Main Au Collet" на Алфред Хичкок.

България отстъпи пред Турция като най-любима дестинация на руснаците за покупка на имот

България отстъпи пред Турция като най-любима дестинация на руснаците за покупка на имот

Според годишната класация на руски портал

Слуховете гласят, че огромният плувен басейн и обширните градини изискват ежедневната работа на повече от 50 градинари. Когато Едуард Сафра, предишният й собственик, починал, той остави вилата на жена си.

The One, САЩ - $500 милиона

The One

Източник: KMA Solicitors

The One

Имението The One се счита не само за най-скъпата къща в Калифорния, но и за най-скъпата къща в САЩ. В красивия имот се помещават девет спални и множество кухни, както и нощен клуб, боулинг зала, кино салон, домашна фитнес зала, театър с 50 места и писта за бягане. Има не само плувен басейн, но и шест други водни съоръжения, като джакузи и дори изкуствена река, която заобикаля луксозната къща.

Вила Les Cèdres, Франция - $4.3 милиона

Къщата с площ от 18 000 квадратни фута е по-скоро луксозен дворец, отколкото обикновен дом. Разположен върху 35 акра земя, това луксозно имение е подходящо за крал и в действителност някога е било собственост на такъв.

Продажбите на луксозни жилища в САЩ са на рекордно ниво през 2021-а. Рупърт Мърдок купи най-скъпия имот

Продажбите на луксозни жилища в САЩ са на рекордно ниво през 2021-а. Рупърт Мърдок купи най-скъпия имот

Експерти казват, че никога не е имало такъв интерес досега

Освен безкрайни спални и общи пространства, този луксозен имот с изглед към Средиземно море разполага с плувен басейн с олимпийски размери, зашеметяваща бална зала и конюшня с място за 30 коня. На двора са засадени над 15 000 растения, а в 20 оранжерии могат да бъдат видени хиляди тропически цветя от цял свят. 

Les Palais Bulles, Франция - $385 милиона

Този имот е оформен като огромен балон с цвят на праскова. Изглед от птичи поглед разкрива колекция от кръгли сгради. И темата за кръга продължава вътре.

Разхождайки се в него ще забележите цилиндрични легла, плувни басейни и произведения на изкуството. Луксозната вила е проектирана от унгарския архитект Анти Ловаж и разполага с 10 апартамента, декорирани от различни съвременни художници. В него се намира и театър на открито с 500 места, с изглед към Средиземно море.

Мезонетът The Odeon Tower, Монако - $330 милиона

Може да няма градина, но предлага невероятна гледка към Монако. Известен като най-скъпия апартамент в света, той се намира на върха на 560-футов небостъргач. С изглед към чистите сини води на Средиземно море, пентхаусът Odeon Tower разполага със собствен басейн с пързалка.

Виртуален имот, оценен на $2,4 милиона, беше купен чрез криптовалута

Виртуален имот, оценен на $2,4 милиона, беше купен чрез криптовалута

Tова е най-скъпата покупка на виртуален имот в платформата

Луксозният мезонет се простира на 38 000 квадратни метра. Това пространство е разпределено на пет нива, има пет кухни, разположени на всеки етаж. Има дансинг, луксозни бани и дори няколко спални за персонала. Смята се, че само едно паркомясто към имота струва около $330 000.

Four Fairfield Pond, САЩ - $248 милиона

Four Fairfield Pond

Източник: wikipedia

Four Fairfield Pond

Това е луксозно имение, собственост на Айра Ренерт е предназначено за хора, които обичат спорта. Освен с 39 бани и 29 спални, в имота има частно баскетболно игрище, боулинг зала и театър със 164 места. Известен като един от най-големите домове в Съединените щати, той разполага с трапезария с дължина 91 фута, зала за билярд, два тенис корта и два корта за скуош.

Ellison Estate, САЩ - $200 милиона

Милиардерът Лари Елисън не притежава само един имот, но Ellison Estate може би е най-впечатляващият. Разположен в Уудсайд, Калифорния, този невероятен имот на брега е този, който определено заслужава внимание. Това всъщност е затворен комплекс от къщи в един гигантски имот, в който има изкуствено езеро и дори чайна зала.

Palazzo di Amore, САЩ - $195 милиона

Построеният в Бевърли Хилс Palazzo di Amore изглежда също толкова скъп, колкото е. Разположен в един от най-престижните квартали в света, този огромен имот е построен през 2014 г. и е считан за най-скъпия жилищен комплекс в Съединените щати за времето си.

След като бил реновиран както отвътре, така и отвън от собственика си Джеф Грийн, стойността на имота била удвоена. Имотът разполага с 12 спални и 25 бани, а също развлекателен център от 15 000 квадратни метра, зала за боулинг, кино с 50 места, дискотека и дори собствено лозе.

Имение в Рим, със стенопис на Караваджо, може да се превърне в най-скъпо продаденият имот някога

Имение в Рим, със стенопис на Караваджо, може да се превърне в най-скъпо продаденият имот някога

То ще бъде продадено на търг с оценка от €471 милиона