Римско имение, известно със стенопис на бароковия художник Микеланджело Меризи да Караваджо ще бъде продадено на търг с оценка от 471 милиона евро в началото на следващата година, пише Mansion Global.

Вилата се казва Аврора или Казино Dell"Aurora и е последната съществуваща сграда на провинциален район от 16-ти век.

Ако вилата се продаде на близо до исканата цена, то това ще бъде една от най-скъпите публично регистрирани продажби на недвижими имоти някога. Най-скъпата продажба в момента е резиденция в Хонг Конг, която е продадена за 361 милиона щатски долара през 2017 г., според Christie's International Real Estate, която следи продажбите на жилища, с цена над 100 милиона долара.

Вила Аврора е родният дом на покойния принц Николо Бонкомпани Лудовизи, който почива там през 2018 г. на 77-годишна възраст. Той и съпругата му - принцеса Рита Бонкомпани Лудовизи, известна повече като Рита Джеренет, са реставрирали имота.

Най-скъпото имение, обявено за продажба в Сан Франциско някога, се продаде с $10 милиона отстъпка

Най-скъпото имение, обявено за продажба в Сан Франциско някога, се продаде с $10 милиона отстъпка

Обявената цена някога е била 28,5 милиона долара

Стенописът на Караваджо, който изобразява боговете Юпитер, Нептун и Плутон, е нарисуван през 1597 или 1598 г. Стенописът се намира на един от таваните в стаите и е боядисан по време на предишен ремонт на дома и е преоткрит през 1968 г. Великият художник е бил само на 23, когато е рисувал изображението. Когато бил открит, станало ясно, че Караваджо се е използвал като модел за лицата на тримата богове.

"Таванът от Караваджо прави това имение най-специалната резиденция от този вид в Италия", заявява граф Стефано Алуфи-Пентини, чиято компания A Private View of Italy организира ексклузивни арт обиколки в Рим.

Произведенията на изкуството в дома, включват и статуи, датиращи от 500 г. пр. н. е.

Имотът е разположен в центъра на Рим. Само стенописът се оценява на 310 милиона евро. Смята се, че вилата има 11 спални и 10 бани.