Въпреки че преминаваме през период на криза, има и много румънци, които инвестират масово в недвижими имоти през тези месеци и купуват луксозни апартаменти в Дубай на цени, които е трудно да си представим.

Кризата не се усеща от всички и изглежда стана истинска мода богатите румънци да купуват жилища в Дубай.

Само за първите 7 месеца на тази година в страната са закупени над 100 апартамента в блоковете на един предприемач в Дубай. За тези апартаменти румънците са платили над 75 милиона евро.

В Габрово и Монтана строят най-големи жилища, а най-малки - във Варна и Велико Търново

В кои български градове строят най-големи жилища и къде са най-малките?

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради се увеличава, за сметка на това жилищата в тях и размерът им се свиват

Например 2-стаен апартамент в нов комплекс от имоти, близо до плажа, струва малко над 420 000 евро, а 3-стаен може да се купи за 540 000 евро. Апартаментите са обзаведени и оборудвани на ниво лукс.

Всъщност Дубай преживява бум на пазара на недвижими имоти. Миналият месец беше истински рекорд. Бяха продадени повече от 7000 апартамента с обща стойност на сделката от 5,6 милиарда евро само през юли.

Защо румънците купуват къщи в емирството?

Защото там таксите и данъците са 0%, а апартаментите се купуват само с 2% аванс и на изплащане за 5 години, пише Euronews Romania.

В кои европейски градове жилищата са най-евтини и в кои най-скъпи

В кои европейски градове жилищата са най-евтини и в кои най-скъпи

Класация на 30 европейски града

Липсата на годишни такси и данъци, възможността за лесно получаване на финансиране директно от банките в Дубай, както и фактът, че можете да получите жителство за себе си и за вашите роднини до първо коляно са основните предимства на инвестирането в Обединените арабски емирства.