Най-голямата сделка за наем на жилищна площ за почивка на руския пазар на недвижими имоти, беше сключена в най-скъпия и луксозен курорт в Русия, Сочи. За Новогодишните празници на 2025 г. в курорта е резервиран пентхаус за 33 млн. рубли, съобщиха за "Известия" анализатори от строителната компания FIVE.

Цената на най-скъпия и на най-малкия имот в елитния руски курорт Сочи

Цената на най-скъпия и на най-малкия имот в елитния руски курорт Сочи

Колко струва имение на 6 етажа и жилищe с площ от 11 квадратни метра

"Ексклузивният жилищен имот се намира в сградата на резиденция MANTERA Seaview, площта му е 245 кв. метра. Стойността на наема за една нощ е 3 млн. рубли (около 36 хил. долара), а общата сума за резервацията от 11 дни около следващите Новогодишни празници, е 33 млн. рубли. Това е близо седем пъти повече от най-високия регистриран досега наем на пентхаус в Русия. Досега статутът на най-високобюджетното жилище под наем имаше пентхаус намиращ се в Москва - наемът за него е 445 хил. рубли на ден", коментират от компанията FIVE.

Снимка 656270

Източник: iStock

Средно на пазара, най-скъпите стаи в петзвездни хотели в Русия за новогодишната нощ на 2025 г. се предлагат от 150 хил. до 500 хил. рубли (около 1800-5800 долара) на ден, отбелязват в NF Group.

Каква е цената на най-скъпия нов жилищен имот в топ елитния руски курорт Сочи

Каква е цената на най-скъпия нов жилищен имот в топ елитния руски курорт Сочи

Сега в Сочи се продават общо 477 частни къщи, построени не по-рано от началото на 2022 година - колко е кв. метър площ

"Предлагането на елитни жилища е едва 1%-5% от общия брой на всички недвижими жилижни имоти на руския пазар, в зависимост от местоположението. Което не е достатъчно, за да се задоволи активно нарастващото търсене. Днес то е многократно по-голямо от предлагането, затова такива луксозни обекти се резервират дори повече от година предварително". Така обясни пред "Известия" причините за ранното резервиране търговският директор на предприемача на пазара на курортни недвижими имоти FIVE, Елена Кабешева.

Москва настигна Дубай по строителство на жилищни небостъргачи

Москва настигна Дубай по строителство на жилищни небостъргачи

Каква е средната цена на квадратен метър на апартамент в небостъргач