Небостъргач с височина 390 метра ще се превърне в най-високата сграда в Япония, когато отвори врати през 2027 година, предава CNN.

Сградата ще разполага и със "зона за наблюдение", от която посетителите могат да се насладят на гледка към столицата и близката вулканът Фуджи.

Въпреки че проектът беше обявен за първи път през 2016 г., този месец японска Mitsubishi Estate представи новия си дизайн, вдъхновен от факлa, след като разкри името на сградата - Torch Tower. Структурата е част от по-широко градско развитие с площ от 338 000 квадратни метра.

В 63-етажната сградата ще има офиси, както и магазини и ресторанти и голямата зала с 2000 места, които ще се помещават на долните етажи.

В горната част на сградата ще има хотел с приблизително 100 стаи, а зоната, от където ще се разкрива гледката е наречена - "небесен хълм". Дизайнът е бил предвиден като "факла, която осветява света".

Най-новият небостъргач в Манхатън отваря врати в призрачен квартал

Най-новият небостъргач в Манхатън отваря врати в призрачен квартал

Един от най-оживените райони в Ню Йорк сега е необичайно тих

Mitsubishi Estate, който е част от конгломерата зад Mitsubishi Motors, твърди, че сградата ще се радва на "най-високото ниво на сеизмична устойчивост в Япония".Предвидени са и обществени зони, които служат като убежища в случай на природно бедствие.

В момента проектът се изгражда близо до гара Токио, главният железопътен център на столицата. Мястото някога е било дом на Tokiwabashi Gate, един от входовете към замъка Едо от 15-ти век, от който са останали руини.

Кои са най-високите небостъргачи на всеки континент?

Кои са най-високите небостъргачи на всеки континент?

В Европа лидерът се намира в Русия

Torch Tower ще бъде значително по-висока в сравнение със сегашната най-висока сграда в Япония, 300-метровата Abeno Harukas, в Осака. Небостъргача също така ще надмине планираната 330-метрова сграда в новият квартал Торамон-Азабудай в Токио, който трябва да стане най-високият в страната след планираното му завършване през 2023 година.

Avenue South Residences: най-високите сглобяеми небостъргачи в света, които ще бъдат издигнати в Сингапур

Avenue South Residences: най-високите сглобяеми небостъргачи в света, които ще бъдат издигнати в Сингапур

Защо обаче се строят в Малайзия?