Български ученици стават истински предприемачи с помощта на хора от бизнеса. Това се случва благодарение на програмата за развиване на бизнес мисленето и стартъп културата сред българските ученици - Teenovator. Тя започва през месец октомври за пета поредна година.

"В продължение на 9 месеца учениците работят активно с бизнес лидерите, за да изградят меки умения каквито в училище не се изучават и за да се научат как се прави стартъп компания - от А до Я", заяви в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria On Air Зорница Миткова, която е организатор на програмата.

Най-ценното е предаванаето на собствения опит, подчертава Миткова и допълва, че в курсовете се набляга не на теорията, а на практиката.

€2500 и ставаш инвеститор в стартъп. Каква е възвращаемостта и колко трябва да се чака за нея?

€2500 и ставаш инвеститор в стартъп. Каква е възвращаемостта и колко трябва да се чака за нея?

Разговаряме с директора на платформата SeedBlink за България Ангел Хаджиев

"В момента сме в кампания на нови ученици и ментори и аз искам да призова предприемачи и създатели на стартъп компании да влязат на нашия сайт и да се запишат в програмата. Няма нищо по-хубаво от това младите да продължат техния опит", коментира организаторът на безплатната програма.

Колкото до учениците, те трябва да са от 10 и 11 клас и няма значение нито от кой град са, нито в кое училище учат. Самите курсове са както присъствени, така и онлайн.

"Целта ни е тази година 500 ученици да влязат в нашата програма и да я завършат, като достигнем до 40 български града", заяви Зорница Миткова.

Според нея най-полезни са срещите между менторите и учениците на живо. Именно те допринасят за проектите, като някои от тях впоследствие се превръщат в истински стартъп бизнеси.

Как да не "погубите" своя стартъп

Как да не "погубите" своя стартъп

Избягвайте "нецелеви" инвеститори, които носят само пари за проекта