По време на годишната в Световна конференция на разработчиците (WWDC 2016) в понеделник мениджърите на технологичния гигант Apple ще представят последните промени при своите продукти.

На събитието, което се провежда в Сан Франциско, може да дебютират напълно нови устройства, както и да бъдат обявени промени по гласовия асистент Siri, както и при Apple Music и операционната система за компютрите на компанията, пише CNN Money.

Siri

Най-накрая софтуерът може да стане достъпен за Mac, както и вероятно Apple ще представи актуализирана версия на гласовия асистент. Очаква се Siri да разбира по-лесно и по-бързо да изпълнява зададените команди.

Новата война на технологичния пазар

Новата война на технологичния пазар

Каква е новата цел на Google и Amazon, а в какво изостават Apple и Microsoft?

iOS

Обикновено технологичната компания представя част от промените по новите версии на операционната система за iPhone по време на WWDC. Цялостният продукт обаче винаги дебютира заедно с последния модел на смартфона на събитието на Apple през есента.

Анализаторите прогнозират, че новата iOS може да бъде с по-различен дизайн и вероятно ще пледлага възможност за скриване на всички приложения, които не се използват активно.

OS X

Още преди време се заговори, че операционната система за компютри и лаптопи на Apple ще бъде ребрандирана и вече няма да носи името OS X, а MacOS.

Apple сменя името на един от най-големите си продукти

Apple сменя името на един от най-големите си продукти

Ето как ще се казва вече той

Apple Music

Стрийминг услугата за музика Apple Music също се се радва на новости. Основно се очаква тя да получи нов дизайн. Заедно с това в нея може да бъде прибавена функция за споделяне на съдържание от потребителите й в социалните мрежи, чрез нов бутон “Connect”.

Apple Pay

Една от големите амбиции на американския производител е да разшири бизнеса си с мобилни разплащания. Към момента те могат да се извършват с новите версии на iPhone или директно чрез iOS приложения. Вероятно услугата ще стане достъпна на нови пазари – слуховете твърдят, че първа може да е Швейцария.

Apple Watch и Apple TV

На събитието в Сан Франциско днес от технологичния производител сигурно ще обявят и промени по операционните системи на смартчасовника Apple Watch (watchOS) и на Apple TV (tvOS). Какви обаче ще бъдат те, все още не е ясно.