Софтуерният гигант Google успя да усмихне неустановен към момента брой потребители на своята услуга Google Pay, след като поради бъг те получиха различни по размер суми в своите акаунти. Компанията призна за грешката и обяви, че няма да си търси парите обратно, съобщава Ars Technica.

Детайли: Неочакваната финансова инжекция е дошла през програмата за награди на Google Pay, която работи подобно на cashback при кредитните карти.

Google Pay най-накрая дойде в България. Кои потребители могат да използват услугата?
Обновена

Google Pay най-накрая дойде в България. Кои потребители могат да използват услугата?

Възможността за плащане с Android телефон е достъпна от днес, но не за всички

Сумите, между 10 и 1000 долара, са били придружени с благодарност за участието във вътрешен тест на софтуера - звучи като жест към служители на Google или, в най-добрия случай, външни партньори.

Какво последва: Google малко по-късно уведомиха с имейли засегнатите потребители, че те са получили сума, която не е била предназначена за тях. "Където това беше възможно, преводите бяха върнати и това е отразено в активността по Вашия акаунт. В случаите, в които не бяхме в състояние да върнем преводите, парите остават за Вас - не е необходимо да предприемате други действия", пише в писмото.

Казано иначе - тези, които са побързали да похарчат "подаръка" или са прехвърлили сумата, няма да се налага да я връщат. Това вероятно значи, че гафът не е на толкова голяма стойност, че онлайн гигантът да отделя време и (още) пари, за да преследва отделни потребители.