Компанията за разплащания PayPal ще позволява на своите потребители да търгуват с криптовалути в нейната дигитална разплащателна система. През следващите седмици тази промяна ще влезе в сила.

Тя ще позволи на клиентите на платформата да купуват, продават и да пазаруват с bitcoin, както и други дигитални монети. За целта те ще могат да използват дигиталните си портфейли, съобщава БНР.

По думите на главният изпълнителен директор на компанията Дан Шулман PayPal си партнира с централни банки, като към момента се обмислят различните варианти на криптовалути.

При първоначалния етап обаче потребителите ще могат да използват за търговия или за покупки bitcoin, както и ethereum, bitcoin cash и litecoin.

От 2021 година клиентите на платформата ще могат да пазаруват с криптовалута при 26 милиона търговци, които работят с PayPal.

Междувременно вчера bitcoin за първи път от началото на септември мина границата от 12 000 долара. Към четвъртък сутринта дигиталната валута се търгува за 12 773 долара. Bitcoin cash е на стойност от 266 долара, ethereum - от 395 долара, а litecoin - от 55 долара.