Въпреки редицата нови бюджетни производители на смартфони, настъпващи на пазара, все още за лидерското място продължават да се борят гигантите Apple и Samsung.

Досега американската компания е била една крачка пред конкурента си. Според някои експерти обаче с пускането на новия си фаблет Galaxy Note 7, южнокорейската корпорация ще има възможност да „открадне“ част от клиентите на производителя на iPhone.

С всичките нови опции, с които дебютира устройството, някои анализатори са сигурни, че Samsung ще успее да се превърне в лидер на иновациите на пазара. Note 7 идва със скенер за ириса, чрез който се отключва смартфона, с извит екран, подобно на Edge S7 версията и още куп новости.

Samsung пуска нов смартфон, който се отключва с поглед

Samsung пуска нов смартфон, който се отключва с поглед

С Galaxy Note 7 потребителите могат да се правят 360-градусови снимки

„Note 7 ще се превърне в представителен модел за Samsung, като той определи по-нататъшната стратегия на компанията, която рязко ще я отличава от тези на Apple и Huawei“, се посочва в доклад на анализаторската фирма IHS, цитиран от CNBC.

Един от ходовете на корейската компания, който може да й донесе успех, е времето, в което устройството беше пуснато на пазара.

От производителя избраха да направят това през лятото на собствено събитие, а не на някой голям технологичен форум. Освен това те представиха Note 7 само месец преди очакваното пускане на новия iPhone.

На фона на това редица потребители, купили си смартфон на Apple преди две години или повече, ще бъдат готови да сменят устройството си с по-ново. Ако от Samsung се фокусират върху тази целева група, наброяваща стотици милиони души, те може да успеят да откраднат част от клиентите на американския гигант.