Летните месеци са чудесно време за организирането на една по-продължителна екскурзия с приятели. Сайтът за резервации на почивки Route Perfect е класирал единадесетте най-подходящи дестинации в Европа за подобна ваканция, така че можете да изберете някоя от тях и да опаковате багажа си.

11. Мадрид – през деня музеят “Прадо” предлага голяма експозиция от европейски произведения на изкуството, които могат да задоволят и най-изискания вкус. Освен това испанската столица е подходяща за обиколка с колело, като Плаза Майор и Кралският дворец трябва да бъдат задължителни спирки.

10. Виена – неофициалната столица на операта е перфектен избор за група приятели с афинитет към класическата музика. Освен това със своята пищност Виенската опера представлява и наслада за окото.

9. Мюнхен – ако с приятелите ви сте фенове на качествената бира, то не пропускайте да отидете до германския град, където се намират едни от най-добрите бирарии и пивоварни в света.

8. Венеция – какво по-вдъхновяващо от разходката с гондола по каналите на Венеция, по време на която ще можете да се насладите на емблематичната базилика Сан Марко и двореца Ка’ д‘Оро.

7. Берлин – що се отнася до архитектурата, германската столица също има с какво да изненада. Градът е пълен със сгради с абстрактен дизайн, като залата на Берлинската филхармония, например.

6. Лондон – освен, че има голям набор от забележителности, столицата на Англия предлага и вълнуващ нощен живот. За група приятели е чудесна възможност да изпият по нещо в бара Sky Garden на върха на небостъргача Walkie Talkie, от който се разкрива впечатляваща гледка към Лондон.

5. Прага – най-добре чешката столица може да бъде разгледана пеша, така че отидете там с хора, които нямат против да вървят повечко часове. Не пропускайте да се качите на кулата Прашна брана, откъдето се открива чудесната гледка на центъра на града.

4. Барселона – градът е културен център с уникална архитектура. В това число влиза шедьовърите на Антонио Гауди Саграда Фамилия и паркът Гюел.

3. Амстердам – столицата на Холандия е място, предлагащо всякакви забавления. Едно от тях са разходките за туристи в завода на Heineken, където човек може да се наслади на дегостация на бира.

2. Париж – за любителите на сладкишите пък най-подходящият избор е Париж, където могат да се открият внякакви кексове и торти. А освен това нощната разходка в центъра на столичния град е особено романтична.

1. Рим – италианската столица е истински рай за любителите на историята и културата. Градът е изпълнен с впечатляващи архитектурни паметници, като фонтанът Треви и Колизеумът.