Да си полиглот в днешно време е едно от най-желаните умения, а владеенето на много чужди езици отваря врати за успех и в личен, и в професионален план.

Това никак не е лесно начинание, особено в САЩ, където един на всеки четирима жители може да провежда свободно разговор на език, различен от английския.

Това, че един език е труден за усвояване, не значи, че трябва да се откажем от изучаването му, тъй като усилията, които сме положили, ще дадат резултат.

А ето кои са петте най-сложни езика според Businnes Insider:

Китайски език

За много европейци азиатските езици изглеждат сложни заради на пръв поглед непонятните йероглифи и сложната система за писане.

Повечето китайци биха казали, че майчиният им език е изключително сложен за усвояване, някои дори биха го определили като най-сложният.

Но китайският е най-говореният език в света и може да отнеме много години, докато се усвои. Все пак усвояването на езика определено си струва усилията.

Хинди

Изучаването на езика може да бъде предизвикателство за хората, но хинди е петият най-говорен език в света.

Арабски език

Системата за писане на арабски, липсата на гласни в писмената му форма, а и няколко от произношенията могат да бъдат доста трудни за усвояване и разбиране.

Освен това езикът има и множество различни диалекти, но арабският е четвъртият най-популярен език в света по брой на хората, които го владеят.

Руски език

Руският език със своята падежна система може да окаже доста голяма хапка за англоговорещите. Все пак експертите съветват изучаването му, тъй като би могъл да отвори много врати през онези, които го владеят. Руският е осмият най-популярен език в света с общо 171 милиона владеещи го.

Японски език

В Страната на изгряващото слънце винаги е приятно за туристическо посещение, както и среща отблизо с бита и нравите на местните азиатци. Специалистите обаче съветват, когато се захванем с японския, да обърнем еднакво внимание както на четенето и писането, така и на говорните норми.

Езикът е деветият най-говорен в света по брой на владеещите го.