Има събития, които правят живота ни по-щастлив - например намиране на любовта, раждането дете или повишение в службата. Но за съжаление тези събития не се случват често. А има неща много незначителни неща, които могат да ни направят по усмихнати и продуктивни в нашето ежедневие.

Прочетете тези съвети и започнете да ги спазват още днес.

Записвайте своите мисли и емоции 

Редица успешни личности записват своите мисли и емоции всяка сутрин. 

За отбелязване е, че самият процес на записването е по-важен, отколкото съдържанието на бележките. Защото той помага по-точно да формулираме своите проблеми, страхове и безпокойства, което на практика означава и по-лесно да ги преодолеем.

Освен това вие изнасяте тревогите си извън вашата глава, което помага да престанете постоянно да мислите за тях.

Някои специалисти препоръчват да се търсят мотивиращи цитати и фрази. А така също да си задаваме въпроси, които ни карат да се замисляме: кое наистина е важно и кое не е.

Полезно е да се връщаме и прочитаме към своите сутрешни записки отново в края на деня.

Снимка 329217

Източник: iStock

Поговорете си с някого на път за работа 

Изследване на учени е дошло до извода, че хората ес чувстват по-щастливи, ако на път за работа си побъбрят със спътник, може и дете, в градския транспорт например.

Но повечето хора продължават да мислят, че пътуването им до работата ще им е приятно и полезно, ако вместо да си поговорят с непознат, се ровят в интернет или слушат музика.

Ако успеете да преодолеете своето притеснение и завържете разговор с някой спътник, то вероятно ще направите по-щастлив не само себе си, но и непознатия човек. 

Направете красива снимка на път за работа

Всяко сутрин на път за работа търсете около себе си нещо красиво го снимайте.

Целта на това "упражнени" е да се откъснете от тъжни мисли и предстоящи проблеми. Вие напълно се съсредоточаване да наблюдавате обкръжаващия ви свят, да търсите нещо достойно да бъде запечатано от вашата камера имено днес.

Снимка 329677

Източник: iStock

Планирайте си нещо приятно и весело 

Ако се заставите да мислите за нещо приятно и весело, това по правило дава положителен резултат за вашето настроение и нагласи.

Проучвания показват, че в основата на подреждането на задачите ни за деня трябва да залягат и неща , които малко или повече ни правят живота на човека по-приятен, носят ни удовлетворение и радост.

За някого това е приготвянето на храна, за втори - работата в градината, за трети -четеното на книга с чаша чай, за друг -среща с приятели.

Направете едно нещо приоритетно за вечерта 

Изглежда изкушаващо да се приберете у дома след работа и да не правите нищо. Разбира се, вие сте уморен и искате да се отпуснете, ни ви притискат крайни срокове, от които се стресирате в офиса. 

Но експерти по продуктивност смятат, че си струва всяка вечер да си поставяте по една задача, нещо макар и незначително, което по-рано не сте намирали време да свършите.

Например, да се обадите по телефона на приятел или роднина, да се разходите със семейството или приятел, да спортувате или прочетете 100 страници от някоя книга.

Независимо от умората, след известно време ще почувствате приятен прилив на сили.

Снимка 321697

Източник: iStock

Помислете как да облекчите домакинската работа

Доказано е че, хората, които дават пари, за да икономисат време, са много по щастливи от тези, които не го правят.

Става дума, например, да похарчите отделите някакви средства, за да наемете домашна помощница едни път седмично да почисти дома ви или друга домакинска работа.

Това ще ви спести доста време, което можете да прекарате много по-приятно и полезно. 

Напишете три неща, за които сте благодарни

Това упражнение е измислено от психолози и действа по следния начин.

Преди да легнете да спите, запишете три неща или събития, които са ви се случили през деня и за които се чувствате благодарен или заради които сте изпитали приятни емоции.

Това могат да бъдат най-обичайни и обикновени неща. Например, ако някой ви е помогнал за нещо в работата, в магазина или на пътя. А могат да бъдат и ваши емоции от някакво събитие ли просто от приятен разговор.

Учените твърдят, че тези хора който използват метода, след половин година се чувстват много по-щастливи.