Тази година повечето българи избират да останат в страната ни за Великден, но не се отказват от възможността за пътуване у нас покрай празниците.

Голяма част от родните туристи ще се отправят към малки населени места, по-близки до планински райони. Пътуващите предпочитат да съчетаят разходка сред природата със спа процедури, коментираха туроператори пред Money.bg.

Така например туристите избират оферти за курорти като Банско. Сред фаворитите за предстоящите почивни дни се нареждат също Мелник и Хисаря, където българите търсят спокойствие и уют. Спа столицата на Балканите Велинград традиционно се нарежда в списъка на желани дестинации около почивните дни.

Именно по-малките градчета са най-атрактивни сред българите за почивка на Великден. Пътуващите търсят по-изгодни туристически пакети, а някои дори се възползват от по-ниските цени в последния момент.

Българите избират между Гърция и Испания за Великден

Българите избират между Гърция и Испания за Великден

Страните са най-атрактивните дестинации за пътуване в чужбина

Курорти по Черноморието също ще се радват на посещения, като Несебър и Слънчев бряг са по-предпочитани морски дестинации за кратък отдих.

Българите, които стягат багажа за чужбина около Великден, избират между Гърция и Испания като дестинации за празника. Отчита се по-голям интерес към южната ни съседка заради по-близката локация. Но значителният ръст в записванията за Мадрид поставят Испания на второ място.

Близо 280 хиляди българи се очаква да пътуват за празничните дни според прогнози на Института за анализи и оценки в туризма.