На днешния ден - 4 декември, преди 16 години националният превозвач "България Ер" изпълнява първия си полет. И вместо днес да очаква подаръци за рождения си ден, авиокомпанията е подготвила такива за своите пасажери!

По този повод "България Ер" пуска специални 16%-ови отстъпки от крайната цена за всички самолетни билети, закупени на 4 и 5 декември.

Всеки, който иска да се възползва от приятната изненада, може да резервира своя самолетен билет през Центъра за обслужване на клиенти на телефон +359 2 402 04 00, по мейл на callFB@air.bg или в един от офисите на авиокомпанията в София, Варна, Лондон и Москва.

"България Ер" лети за първи път на 4-ти декември 2002 година със самолет с капацитет 60 души и минава през градовете София, Лондон и Париж.

За последните 16 години компанията успява да разшири значително портфолиото си от дестинации, превръщайки се в най-големия български авиопревозвач. "България Ер" изпълнява директни полети до 22 основни града в Европа и Близкия Изток, както и редовни вътрешни полети между София, Варна и Бургас.

Заедно със своите партньори националният превозвач предлага на клиентите си възможност за комфортно пътуване до над 400 града в Европа, Азия, Африка и Северна Америка. "България Ер" оперира със самолети Airbus A319 и A320, както и с чисто нови Embraer E190.

Следвайки политиката и традицията си да предоставя удобно и приятно пътуване, авиокомпанията предлага безплатен чек-ин и кетъринг по време на полета, както и безплатно превозване на багаж до 10 кг и ръчна чанта (за лаптоп или дамска). През зимния сезон има и допълнителен комплимент към пасажерите - безплатен превоз на 1 бр. ски или сноуборд оборудване на борда.