Атентатите в Испания и повишената опасност от терористични нападения в страната не са отказали българските туристи от почивка в европейската държава. Това твърдят специалисти от бранша.

"Няма отлив на български туристи към Испания след атентатите там. Тези, които са взели своето решение и са записали почивка и са резервирали своята почивка за Испания, ще я осъществят", коментира председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции Светлана Атанасова.

В интервю за програма "Хоризонт" на БНР тя посочва, че голяма част от нашенците не пътуват за първи път извън граница и следователно имат "най-обща представа" за какво трябва да внимават.

По отношение на коментираната възможност за разделяне на курортите в България на такива за младежи и за семейни почивки, Атанасова смята, че подобна идея е трудна за осъществяване.

"Курортите в България са много различни. Обемът на туристите в тях също е много различен, така че трудно би се осъществила тази идея", посочва тя.

Все пак експертът обяснява, че дестинациите у нас са предпочитани предимно от семейства.