През последните години посрещането на Нова година в чужбина е все по-често явление за българите, като най-предпочитаните дестинации варират всяка година. Ако до преди няколко години Турция бе сред фаворитите, несигурната политическа обстановка в страната я прави все по-рядък избор за посрещане на празника. Въпреки това, Турция си остава един от фаворитите.

Money.bg направи проучване за най-често предлаганите дестинации от няколко водещи туроператора, както и за най-често срещаните реклами на дестинации в рекламната мрежа на Google.

Дубай

Дубай е атрактивна дестинация за туризъм целогодишно. През последните години обаче се превръща и в модна тенденция за посрещане на празника сред българите. Пакетни оферти за Дубай са сред най-често рекламираните от българските туроператори. Предложения могат да се намерят при Посока, Astral Holidays, Marbro Tours, Fiesta Travel и други.

Снимка 327391

Източник: iStock

Сърбия

Българите сякаш преоткриват Сърбия като туристическа дестинация, което е и причината редица туроператори и агенции да предлагат новогодишни пакети за различни градове в западната ни съседка. Сред туроператорите и агенти с оферти за Нова година в Сърбия са Serdika Holidays, Посока, Aloha Travel, Bohemia и други.

Снимка 327392

Източник: iStock

Турция

Макар интересът към южната ни съседка да не е толкова голям, колкото преди няколко години, то морските курорти и Истанбул продължава да привличат мнозина българи, включително за новогодишните празници. Предложения за посрещане на 2018 година могат да се намерят при Astral Holidays, Emerald Travel, Посока, Tez Tour, Verso и други.

Снимка 327393

Източник: iStock

Тайланд

На база излъчените рекламни банери, Тайланд също е сред топ предлаганите дестинации за посрещане на Нова година. Безкрайните плажове, евтините туристически пакети и доброто обслужване превръщат далечната държава в предпочитан избор сред екзотичните дестинации. Предлага се от Посока, Astral Holidays, Rual Travel, Emerald Travel и други.

Снимка 327394

Източник: iStock

анкета

Къде ще посрещнете Нова година?

В града, в който живея 55.3%

В друг град в България 13.0%

В близка държава 13.8%

В далечна държава 17.9%

Занзибар

Ако Тайланд е топ дестинацията за българите в Азия, то остров Занзибар е предпочитаното място за почивка и посрещане на 2018 година в Африка. През декември и януари температурата там е обичайно между 25 и 28 градуса, така че ще можете да посрещнете Нова година на плажа. Оферти са налични от: Rual Travel, Astral Holidays, Exotic Holiday, Посока и други.

Снимка 327395

Източник: iStock