Нарасналият през последните години интерес към сафари лова го превърна в много доходоносен бизнес. Сред запалените лоджии особено популярна дестинация е Южна Африка. Най-строго пазената тайна на горещия континент обаче е свързана с ултра луксозни еко сафари пътешествия, организирани в Ботсвана, разказва репортер на Forbes.

В последно време съседната на ЮАР държава я изпреварва като по-предпочитано място за сафари лов, основно заради по-добрите условия там. Според изданието Ботсвана предлага по-висок клас такива преживявания, като се започне от храната и се стигне до най-строгите мерки в Африка за опазване на околната среда.

Каква е политиката на правителството в Ботсвана? По-малко, но по-заможни посетители. Освен това законодателството в страна забранява строежа на сгради в регионите, обитавани от диви животни. Там могат да се строят само временни лагери за сафари лов, които след като бъдат развалени не остават следи върху природата.

Гостите на страната са настанявани в луксозни къмпинги. Там те могат да наблюдават как живеят лъвовете и тигрите в  саваната не с какви да е бинокли, а с такива, инкрустирани със Swarovski. Освен това те могат да получават закуска в леглото, като в луксозен хотел, както и да ползват без проблем свободен интернет и то в сърцето на природата.