Компанията "Бенефит Системс България" , която стои зад популярната MultiSport карта, достига вече до над 130 000 потребители в страната. От първото си появяване през 2015 година досега картата се превръща в една от най-търсените социални придобивки сред работещите българи, които търсят разнообразна физическа активност. До тази година те можеха да ползват услугите на MultiSport, само ако разполагат с необходимата пластика (и лична карта), когато посещават даден спортен обект. От тази седмица обаче това се променя в крак с дигиталното време, в което живеем. За улеснение на потребителите компанията пусна дигитална карта, която дава достъп до над 1000 спортни обекти и повече от 500 активности само чрез един QR код.

Представете си, че в една ранна зимна сутрин през февруари решите да посетите любимия си плувен комплекс в София, където прекарвате всяка събота. Запалвате колата, пътувате през интензивния трафик на града, намерите (с малко късмет) паркомясто, запътите се към съблекалните и ... се окаже, че сте си забравили картата MultiSport, защото е останала - по стечение на обстоятелствата - вкъщи. Така този път или ще трябва да заплатите плуването си, или да си изберете нещо друго за правене като пиенето на кафе например.

Снимка 605910

Източник: "Бенефит Системс България"

Можем само да предположим колко много хора са изпадали в тази ситуация, защото те няма как да бъдат проследени и отчетени. И тук идва новината, която може би много хора отдавна са очаквали - съвсем в крак с времето, ползваната от десетки хиляди българи MultiSport карта се дигитализира и нуждата от пластика отпада. Поне за тези, които не я искат.

Какво и как се променя?

Веднъж, когато даден ползвател на пластика реши да премине към дигитална карта, пластиката му става неактивна и вече не може да я използва. За сметка на това, няма проблем да я загубиш или забравиш, което (както разбрахме по-рано) се случва.

Освен този плюс, онова, което прави особено впечатление на всеки потребител на MultiSport, е, че заедно с новата дигитална карта ще отпадне и задължението всеки път, когато ходите на плуване или друг спорт, да представяте и личната си карта. Самите служители също са улеснени. Климентина Неделчева, която е управител на "Спортен център Европа", споделя, че въвеждането на приложението значително улеснява регистрирането на клиентите.

MultiSport Lite - новата карта на "Бенефит Системс България"

"Бенефит Системс България" пуска нова MultiSport карта

Най-значимият доставчик на спортни услуги у нас увеличава портфолиото си с нов продукт

"За рецепционистките отчитането и проверката на имената на клиента се съкращава и така клиентите преминават чекинга на рецепцията по-бързо. Това им доставя видимо удовлетворение, както на тях, така и на екипа, за който бързото обработване и регистриране е от ключово значение.

Работата с приложението е изключително опростена и нямам никакви затруднения за екипа на рецепция. Смятам, че очакваната иновация беше въведена навреме и така услугата става по-удобна за всички", коментира Неделчева.

Показването на лична карта все пак ще бъде необходимо, но само при първо посещение с новата дигитална карта, за да може да бъде потвърдена автентичността на снимката в приложението. Това се прави еднократно или при нейната смяна.

Снимка 605921

Източник: "Бенефит Системс България"

Друго подобрение е търсачката на спортни обекти и наличието на опцията "локация на живо". Така потребителят ще може бързо и лесно да види всички удобни спортни обекти, които приемат карта MultiSport в близост до неговото местоположение.

Как да се сдобием с дигиталната карта?

Преминаването към дигитална карта е бързо и само в няколко стъпки. Като за начало, трябва да имате регистрация в онлайн платформата My MultiSport. Ако имате такава, влизайте смело! Ако нямате - регистрацията отнема няколко минути и се прави с номер на карта и базови лични данни.

След това забравяте за пластиката и се наслаждавате на промените, като все пак остава едно важно условие - да не си забраните мобилния телефон. Да си признаем, колкото и да говорим за нуждата от въздух без телефон, повечето градски хора почти никога не се разделят с него.

Снимка 605922

Източник: "Бенефит Системс България"

Навярно заради това целта на компанията е дигиталната карта в бъдеще да стане предпочитания вариант за клиентите на MultiSport. Впрочем, дигиталната карта може да бъде както карта MultiSport, така и карта MultiSport Lite - може да ги откриете в App Store и Google Play. Детските карти MultiSport KIDS остават само като пластика. Поне засега...