Миниатюрен курорт в островната държава Малдиви е най-луксозното място за пътуване през 2019 година. Това е Kudadoo Maldives - малък остров, на който са разположени 15 дървени къщички с по една или две спални, намиращи се точно над водата и разкриващи прекрасни гледки.

Курортът е съвсем нов - той отвори врати на 26 декември, но вече успява да привлече заможни гости, пише Business Insider.

Снимка 398143

Източник: kudadoo.com

Той е изграден като еко селище, като на покривите на всички изцяло дървени малки къщички има соларни панели. Те са достатъчни за генерирането на достатъчно електроенергия, необходима на всички 50 гости и 100 души персонал там.

Снимка 398144

Източник: kudadoo.com

Kudadoo Maldives се намира на частен остров в Индийския океан, а до него се стига след полет до Male International Airport - основното международно летище на Малдивите, и след това с малък частен хидроплан.

Любопитно е да се каже, че там могат да почиват само възрастни. Възрастовата граница за посетителите е от 15 години нагоре. Също така целият курорт може да бъде нает за частни партита, като при тях няма ограничения във възрастта.

Снимка 398145

Източник: kudadoo.com

Също така Kudadoo Maldives разполага със собствен бар и ресторант, където се предлага предимно местна морска храна. Гостите могат да се възползват от масажи, процедури за лице, релакс зони, както и от фитнес, йога и други активности.

Снимка 398146

Източник: kudadoo.com

Разбира се, цялото това удоволствие не идва на висока цена - цените за наем на една къщичка започват от 3400 долара на вечер за тези с една спалня и 4800 долара за тези с две спални.