Някои туристически дестинации предлагат по-добри условия за престой и приятно прекарване на времето от други. Има и места обаче, които човек по-добре да не посещава.

На това мнение са от Световния икономически форум, които преди време публикуваха своя списък с най-спокойните туристически дестинации в света към доклада им "Travel and Tourism Competativeness Report". Ето и кои държави се класират най-зле или иначе казано за най-опасни за посетителите:

12. Ливан

Снимка 317634

Източник: iStock

В страната дейност имат различни екстремистки организации и терористичните атаки са чести. Освен това за страната са типични разправиите между малки групи, съседи или семейства, които понякога прерастват в сериозен конфликт.

11. Филипини

Снимка 317635

Източник: iStock

Заедно с последните терористични атаки там, отвличанията също реална заплаха.

10. Украйна

Снимка 317637

Източник: iStock

Сблъсъците между украинските въоръжени сили и сепаратистите са сред опасностите, пред които посетителите могат да бъдат изправени в източната и югоизточната част на страната и конкретно в Донецката и Луанската области, както и в Крим.

9. Хондурас

Снимка 317636

Източник: iStock

Хондурас е една от държавите с най-голям брой убийства.Сред проблемите, с които властите там се борят, е и наркотрафикът.

8. Кения

Снимка 307214

Източник: ЕПА

Там опасността от терористични атаки е висока, а бомбардировките с гранати и престрелките са често срещани форми за такива.

7. Египет

Снимка 279126

Източник: iStock

Там присъствието на ИДИЛ все още е сериозно, както и на други екстремистки групировки, а честа цел на терористите са транспортни обекти.

6. Венецуела

Снимка 295027

Източник: EPA/БГНЕС

Дефицитът на основни стоки и продукти, като вода, храна, лекарства и електричество са сред причините за ръст на престъпността. Там често срещани са грабежите, отвличанията и всякакви форми на насилие.

5. Нигерия

Снимка 317640

Източник: iStock

Там бойците от "Боко Харам" са основната причина за многобройните престъпления в Нигерия. Те често избират за свои цели места, на които се събират много хора, като черкви, ресторанти, училища, хотели и други.

4. Пакистан

Снимка 279042

Източник: ЕПА

Страната години наред е разтърсвана от религиозни конфликти, а много места в страната за забранени за посещение от страна на чужденци.

3. Ел Салвадор

Снимка 317643

Източник: iStock

Броят на убийствата в Ел Салвадор е един от най-големите в света, а редица криминални групировки кръстосват страната.

2. Йемен

Снимка 282441

Източник: EPA/БГНЕС

Много бунтовнически групи имат дейност в столицата на Йемен Санаа, като тяхна цел са и туристи, особено американски граждани.

1. Колумбия

Снимка 317645

Източник: iStock

Не всички части на Колубмия са така опасни, а дори някои са сред топ туристическите дестинации в Южна Америка, като Меделин. В други големи градове, като столицата Богота обаче вилнеят криминални групи, организиращи отвличания, наркотрафик и грабежи.