Като най-популярната за пътуване дестинация сред руските туристи през следващото лято бе призната България.Това споделят пред сайта lenta.ru експерти от компанията за пътувания и туристически услуги DaTravel.com.

Специалистите от компанията са дошли до този извод, анализирайки информацията от резервирането на самолетни билети за полети в Русия и зад граница.

На второ място в рейтинга от 10 позиции е Черна гора, а тройката на най-популярните дестинации за това лято оформя Грузия.

Четвъртото място заема Армения, на петото се намира Италия. В топ 10 влизат още в следния низходящ ред: Испания, Кипър, Чехия, Гърция и Турция.

В самата Русия, най-популярни е направленията за самолетни пътувания към столицата на Крим - Симферопол. След него в класацията следват Сочи и Санкт Петербург. В десятката попадат още Краснодар, Минерални Води, Калининград, Казан, Москва, Екатеринбург и Иркутск.

В началото на април туроператорската компания "Туту.ру" съобщи, че Турция задмина Русия по ранно записване на летни почивки.